tisdag 30 juni 2015

Men ingen frågar hur dottern mår

En man har just fått 12, 6 miljoner i skadestånd efter att efter att ha friats från ett 14-årigt fängelsestraff han fick efter att ha dömts för sexuella övergrepp mot sin dotter.

Hon anklagade sin far för övergrepp. Men också andra män, bland annat en polis, för att ha deltagit i organiserade sadistiska övergrepp.

Nu har han alltså friats efter resning, vilket betyder att bevisningen inte längre anses räcka till.

Men så ser det inte ut i media. I de artiklar jag läst finns tre varianter. I en del beskrivs det som om dotterns anklagelser i sin helhet bevisats vara falska.

I en del beskrivs det som om i alla fall hennes anklagelser om organiserade övergrepp i sin helhet har bevisats vara falska,

Man behöver inte ta reda på mycket om fallet för att inse att inget av dessa påståenden stämmer.

I den mest nyanserade varianten står det lite vagt att "några" av anklagelserna visats vara falska. Nu börjar det i alla fall brännas.

En avgörande del i "bevisningen" bestod i att SÄPO (!) i sin spaning på dottern (!!) sägs ha visat att dottern köpte rakblad, vilket sägs vara ett bevis för att hennes anklagelser om att ha blivit skuren med rakblad var lögner.

Man kan förstås undra vad SÄPO har med saken att göra. På vilket sätt var dotterns anklagelser ett hot mot rikets säkerhet? Det får vi inte veta. Men man kan kanske anta att det har något att göra med vilka män som anklagades.

Alla tidningar jag läst ställer frågan om hur fadern mår efter att ha genomgått detta lidande . Min gissning är att han mår ganska bra, efter att ha fått 12, 6 miljoner och fått sympatier i alla stora media.

Men hur jag än letar hittar jag ingen artikel som ställer frågan om hur dottern mår. Min gissning är att hon inte mår speciellt bra, efter att av de stora medias hyenejournalister utpekats som lögnare.

Om tidningarna var anständiga skulle de försöka ta reda på hur dottern ser på saken idag. Men det skulle nog störa den bild de försöker ge av fallet. Så därför blir det istället detta karaktärsmord.

PS. Alla kommentarer till detta inlägg som ansluter sig till mediabilden om att dottern är en lögnare kommer att raderas. Den vinklingen är en del av drevet i nästan alla stora media, det finns ingen anledning att föra fram den här.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Det värsta är att det inte kommer fram som stod i domen från 2002 och hur öht hennes köp av ev rakblad har med det att göra. Jag fattar ingenting.

Monica Antonsson sa...

Stackars flicka!
Känner du till fallet? Kan du hjälpa?

Erik Rodenborg sa...

Jag känner bara till fallet på avstånd. Det sätt jag försöker bidra är genom att skriva saker som går emot det etablerade mediaförtalet av dottern. Jag har ett inre motstånd mot att försöka ta kontakt med personer jag inte känner, det känns som att tränga sig på. Så det gör jag normalt sett inte.

Anonym sa...

Enligt uppgift har privatdetektiven Billy Butt hjälpt till och spanat på offret. Likaså SÄPO!
Varför spanar Säpo på dessa fall???


http://www.dagensjuridik.se/2013/05/billy-butt-har-blivit-privatutredare-tog-fram-ny-bevisning-i-bjorn-hurtigs-resningsarende

Erik Rodenborg sa...

Jag har deletat en kommentar som tyckte att jag var okänslig mot pappan. Må så vara. Men alla stora media är istället brutalt okänsliga mot dottern. Att jag agerar utifrån en motsatt ensidighet är väl till stor del för att få någon form av balans.

Och, ja, jag står för vad jag skrev om jag deletar den typan av kommentarer. Om dottern inte får försvara sig i de stora media ska ingen få försvara fadern på denna blogg...