tisdag 22 maj 2012

McMartinrapporten äntligen på nätet

Ett av de mest kända fallen av rituella sadistiska  övergrepp mot barn är de vid den privata förskolan McMartin i Kalifornien.  Mellan 1983 och 1990 hölls en extremt lång rättegång , som slutade med att de anklagade friades i brist på bevis.

Flera av jurymedlemmarna förklarade efteråt att de var övertygade om att barnen utsatts för övergrepp men att det var omöjligt att med säkerhet bevisa vilka som deltagit i dem.

Jag har skrivit om fallet här.

En av de mest omdiskuterade aspekterna av McMartinfallet var den utgrävning som den professionelle arkeologen Gary Stickel genomförde under skolan. Barnen hade berättat att de utsattes för övergrepp i tunnlar under skolan men inga försök gjordes av polisen att försöka finna dessa tunnlar. Märkligt nog.

Efter att rättegången avslutats genomförde Stickel, på uppdrag av föräldrarna, en utgrävning under skolan. Han kom fram till att det fanns ett system av tunnlar under skolan som motsvarade barnens beskrivning.

Ett avslutande kapitel från hans rapport har länge funnits på nätet men nu finns för första gången hela utgrävningsrapporten. Det är mycket glädjande, själv gjorde jag många försök att få tag i den för över tio år sedan men misslyckades.

Den kan nu läsas här.
___________________________
PS. Rapporten finns som PDF-fil och det kan ta upp till två minuter att ladda ner den. Men det är det värt.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Intressant! Finns tunnlarna, och platsen, kvar?

Erik Rodenborg sa...

Tunnlarna finns inte kvar, i någon rimlig mening. De fanns egentligen inte heller kvar när de grävdes ut. De var nämligen igenfyllda. Jag antar att de fylldes igen efter utgrävningen.

Anledningen till att utgrävningen kunde äga rum var att lokalerna och platsen hade nya ägare, och dessa gav sitt tillstånd till att gräva ut. Jag antar att inte heller byggnaderna står kvar oförändrade, de heller.

Gunnar Wall sa...

Rapporten verkar tilldra sig stort intresse, större än vad servern där den ligger tycks klara av riktigt. Länken var så seg att jag gav upp tills vidare. Men noterar i almanackan att jag ska återkomma.

Anonym sa...

The Dark Truth About the "Dark Tunnels of McMartin": http://www.ipt-forensics.com/journal/volume7/j7_2_1.htm
Tunnel Precursors: http://www.ipt-forensics.com/journal/volume7/j7_2_1_18.htm

Stickel's Conclusions About the Evidence He Claims to Have Obtained from the Archeological MTP Project: http://www.ipt-forensics.com/journal/volume7/j7_2_1_30.htm

Photographic Documentation of the MTP Archeological Procedures: http://www.ipt-forensics.com/journal/volume7/j7_2_1_29.htm

Anonym sa...

Anonym 16.08

Alla dina tre källor är hämtade från Ralph Underwagers instituts webbsida.

Sitter just nu vid en biblioteksdator som jag inte kan lägga in länkar från och inte hinner logga in vid, men vill påpeka att Underwager offentlig hävdade att pedofiler djärvt borde hävda att de utför "Guds vilja" - i en intervju i pedofiltidningen Paidika!

Återkommer när jag kommer hem och lägger in relevanta länkar. Men googla gärna på Underwager och Paidika tills vidare.

Allt som står på den sidan och på "Issues in child abuse accusations" bör läsas MYCKET kritiskt... Milt sagt.

Erik Rodenborg

Erik Rodenborg sa...

Gunnar Wall

För mig tar det kanske en och en halv minut att öppna sidan. Men det är det värt...

Erik Rodenborg sa...

Har kommit hem nu. Ja, de länkar du, Anonym 16.08, lägger ut ser sofistikerade ut. Det gör också ofta artiklarna i förintelseförnekarnas tidskrift "Journal of historical review". Det handlar i grunden om samma typ av fenomen - historierevisionism. Alla de artiklar som Anonym 16.08 länkade till kommer från Ralph Underwagers "Institute for psychological therapies" och dess tidning "Issues in child abuse accusations".

Nu var inte den framlidne Underwager vem som helst.

Han gjorde sig ökänd bland annat när han i en intervju i pedofiltidningen Paidika förklarade att pedofiler var för defensiva, de borde istället offensivt hävda att de utför "Guds vilja". Dessa och andra uttalanden gjorde att till och med förövarförsvararorganisationen False Memory Syndrome Foundation tvingades att utesluta honom från sina ledande organ.

Hans tidskrift grundades efter detta. Där samlades de mest extrema förnekarna. Ingen som inte ville riskera sitt vetenskapliga anseende skrev i den tidskriften. Däremot medverkade, förstås, figurer som Richard Gardner och Max Scharnberg ofta i den…

I en av de artiklar du länkar till skriver John Earl. Han hade tidigare samarbetat mycket nära med paret Paul och Shirley Eberle, som skrev den första förnekarboken om McMartin. Några år tidigare hade detta par gett ut "Finger", som specialiserade sig på barnpornografiska noveller . I den skrev de berättelser som "Sexpot at five", "Little Lolitas", "My first raps: she was only thirteen" och dylikt.

I de länkar som du lägger ut här presenteras en bild av skeendet som strider mot den bild som förts fram av de som faktiskt var med när det hände. Så till exempel påstås av Earl att Judy Johnson, den kvinna som först slog larm efter tecken på att hennes barn hade utsatts, var psykotisk. De andra föräldrarna ger snarare en bild av en klar och förnuftig kvinna, som sakta bröts ner och slutligen krossades av den plågsamma processen.

De fyra (inte tre, som jag skrev i all hast förut) länkar du lägger ut bör nog läsas lika kritiskt som man bör läsa texter av Robert Faurisson…