lördag 15 oktober 2011

Madeleine Leijonhufvud...

... skrev i januari 2011 en debattartikel i DN där hon konstaterade att en prejudicerande dom i HD i praktiken kommer att innebära att sexualbrott mot barn avkriminaliseras. Just nu har det kommit en tingsrättsdom som direkt hänvisar till HD:s nya riktlinjer som motivering för ett friande utslag.

Man kan förstås undra sig varför HD väljer att lägga fram riktlinjer som i 99 fall av 100 gör det i praktiken omöjligt att döma någon för sexuella övergrepp mot barn. Vilket svaret än må vara på den frågan är det nog inte speciellt roligt.

Huvudanledningen till att så många övergrepp mot barn kan begås år efter år är att stora grupper inom den härskande eliten vill att de ska kunna fortsätta att begås. Utan påföljd.

Svårare än så är det inte.

3 kommentarer:

Shed Light sa...

Detsamma hände några år tidigare i de uppmärksammade friande våldtäktsdomarna från HD.
Fastän HD:s ordf Munck då hävdade att det inte skulle ses som prejudicerande, har det blivit så.
Då drabbade det kvinnor.
Helt följdriktgt kommer sedan barn att bli drabbade.
Men det är tyst om detta i media, bara enkel rapportering. Ingen granskning.

Våra lagar har alltså blivit ett alibi, för att kunna begå övergrepp.

Vad skulle hända om Barnkonventionen införlivades i Sverige med svenska lagar?
Skulle inte decemberdomen i HD sticka ut lite väl illa då?

Anonym sa...

Jag tror inte det hjälper att Barnkonventionen blir lag, så länge nonsensutrednngar görs inom socialtjänst och det är så höga beviskrav inom rättsväsendet.

I Sverige talar man om demokratins tre grundpelare, regering, riksdag och media. I många andra länder talar man fyra grundpelare där även rättsväsendet ingår. Tar man bara för givet att rättsväsendet är lagens förlängda arm och dömer efter lagboken här i Sverige?

Något är verkligen genomruttet och alldeles för få verkar bry sig/inse vad som pågår.

noboytoy sa...

Vad annat kunde man vänta sig?

När 97% av anmälningarna om barnvåldtäkt inte leder till straff och 94% av vuxenvåldtäkterna inte heller gör det, så inser man att sexbrottslagstiftningen endast är ett spel för gallerierna. Den efterföljs inte, den ser bara bra ut på pappret.