fredag 21 oktober 2011

Khadaffis död

‎"Hela världen" påstås jubla över Khadaffis död. Men jag tycker att sättet han dödades på var både olustigt och oroande. Jag är konspirationsteoretisk nog att misstänka att han måste dö bland annat för att han inte i en rättegång skulle kunna berätta åtskilligt om många av de ledande i övergångsregeringen och dess internationella allierade. Om hur intimt de hade samarbetat med honom när det begav sig.

5 kommentarer:

Shed Light sa...

Konvojen besköts väl av NATO-styrkar dessutom, ävenomde inte direkt visste om Khadaffi var med kaanske...

De flest lände ri Europa verka rha handalt med khadaffi utan problem så och så Sverige.
Skamligt.

Det sammaa sker med Saudi och andra fötryckarregimer.

Jag tycker det är djupt sorgligt att världen inte har lärt sig något utav WW2, Korea och Vietnam eller för den delen kriget på Balkan. Hur man bygger fred.
Vi måste lära oss på nytt..och på nytt...

Det finns anledning att vara mycket orolig för mänskliga rättigheter i Libyen även framöver.
Det sättet som Khadaffi lynchades på är otäckt.

Man får glädja sig åt Liberia och Rwanda så länge.

Tidlösa sa...

Självfallet var det därför de knäppte honom, han visste för mycket. Gaddafi var så pass nyckfull, att han mycket väl hade kunnat "gola" under en eventuell rättegång.

Fast det kanske är bättre att säga: många i Libyen ville se honom död, och detta har utnyttjats av dem som inte vill att sanningen skall krypa fram.

Lite som de ständiga förhalningarna av krigsförbrytarrättegångarna mot de röda khmererna, jag menar Pol Pot hade kunnat berätta ett och annat också!

Moder Thorium sa...

En intressant analys av situationen i Libyen av ett ögonvittne i Tripoli kan läsas här:

http://socialistworker.org/2011/09/20/a-popular-revolution

Den är publicerad på brittiska SWP:s sajt, men verkar kritisk till något SWP har skrivit. SWP stödde rebellerna men ansåg att dessa inte borde ha samarbetat med NATO.

Det intressanta är beskrivningen av situationen i Tripoli, samt de olika fraktionerna inom rebellrörelsen, orsakerna till detta, o.s.v.

noboytoy sa...

Vem njuter av att se rena avrättningar av människor? Det här är fullständigt vidrigt.

Erik Rodenborg sa...

Ju mer fakta som kommer fram ju mer uppenbart blir det att det var en ren lynchning. Det är ganska klart att om det fanns stränga direktiv uppifrån att Khadaffi skulle tas levande skulle detta inte ha hänt.

I Vietnam var de amerikanska bombplanspiloterna minst lika hatade som Khadaffi var i Libyen. Men de lynchades inte när de sköts ned.

Detta säger kanske en smula om skillnader mellan det dåvarande vietnamesiska ledarskapet och NTC...