onsdag 16 mars 2011

"Hur kunde hon?" av Dana Fowley

Har läst Dana Fowleys bok "Hur kunde hon?" (Pocketförlaget 2010) och är just klar. Den rekommenderas. I synnerhet för de som ställer sig skeptiska till berättelser om pedofila nätverk.

Författaren till boken utnyttjades i Skottland av ett nätverk av förövare som innefattade hennes mor, hennes morfar, hennes mors pojkvän, dennes föräldrar, och ett stort antal andra förövare. Men även hennes far (som skllde sig från hennes mor innan Dana började utnyttjas av nätverket) visar sig vara förövare. Plus flera till i hennes närmaste bekantskapskrets.

Övergreppen hade ofta grovt sadistiska inslag.

Detta är en sådan berättelse som genast skulle få en mängd människor att tänka att Fowley måste vara mytoman, eller att hon skulle ha fått detta "inplanterat" på något sätt. Om det inte vore för en sak. I detta fall stöds hennes berättelse av fällande domar, erkännanden, och stödbevisning, inklusive bevis från telefonavlyssning.

Flera av förövarna dog innan de ställdes inför rätta, men många dömdes i en serie av rättegångar.

Den sista av dessa rättegångar 2008 blev mycket uppmärksammad, och ledde till långa fängelsestraff för tre personer. Danas mor, som bokens titel syftar på, dömdes till tolv års fängelse.

Det osannolika kan mycket väl vara sannolikt, för att tala med Birgitta Allmo.

Boken rekommenderas.

2 kommentarer:

Anonym sa...

http://www.kanal24.info/?p=1710&cpage=1#comment-5187

Kram/Pluppa

Erik Rodenborg sa...

Ja, den länk du lägger ut är viktig. Den kan verkligen rekommenderas!
Varma hälsningar Erik