fredag 24 december 2010

Aftonbladet klandras av PO för bild på flyende barn

Kjell-Åke Bjurkvists ofta läsvärda blogg får man reda på att Aftonbladet fått kritik från PO (Pressens opinionsnämnd), för att de (bland annat) lade ut en bild på ett barn som mamman försökte gömma från en man som hon ansåg vara förövare. Ja, jag känner till fallet och har skrivit om det tidigare.

Det var bra att Aftonbladet prickades, men för barnet vore det oändligt mycket bättre om de aldrig hade publicerat bilden. Men angivartidningen Aftonbladet ger sig inte. Bara för någon vecka sedan publicerade de en ny bild av ett barn, som hade gömts av sin mamma. Journalisten var, för övrigt, densamma, som i den artikel AB prickades för.

För övrigt är Kjell-Åkes blogg ofta välinformerad, och intressant. Man kan ibland ha kritik mot formen hos en del av hans inlägg, men i sak har han nästan alltid rätt.

Ett av hans huvudteman är barns rätt att slippa umgås med de som de mest fruktar. Det är en av de viktigaste sociala frågorna idag, alla kategorier. Om hundra år kommer vi att se på hur vi ofta de facto ställde oss på förövares sida med skam. Men fram till dess kommer många barn att gå under.

Så kolla Kjell-Åkes, och gärna också Suspicios bloggar då och då. De skriver ofta om en sak som mörkas i de stora media. Nämligen samhällets nästan totala svek mot de flesta utsatta barn, ett svek som förmodligen har lett till att tusentals barn regelbundet tvingas umgås med förövare.

2 kommentarer:

kjell-åke bjurkvist sa...

Tack VÄN :)

Anonym sa...

Tack för dina ord Erik. Det betyder mycket. Du är en av många som engagerat dig i de här frågorna i decennier.

Ofattbart att du orkat kämpa i den motvind och det motstånd du och andra så ofta stöter på. Det fullständigt obegripligt att människor som engagerar sig mot barns utsatthet och belyser ämnet uppfattas som hot.

Idag förstår vi dock mer om vilka det är som uppfattar information och upplysning om övergrepp mot barn som hot och som därför försöker tysta ner genom smutskastning, hån, förtal och ibland hot.

Varje dag är det fler som upptäcker detta och då det är få människor accepterar dessa metoder att tysta ner debatten har det bidragit till att fler engagerar sig.

Vi lever inte längre i en tid där man tysta ner eller mörklägga hemska sanningar och fakta. Se bara alla dessa som pekats som konspirationtsteoritiker i decennier, ja dessa som pekade ut katolska präster som pedofiler. De blev förlöjligade och hånade. Idag är det många som borde skämmas och be om ursäkt nu när sanningen om katolska kyrkans övergrepp uppdagats.

Vi lever i en tid där mörka avslöjanden är på väg att grävas upp om hur det ser ut i vårt eget land. Avslöjanden som redan ligger ute men som en del försöker avfärda som "påhitt". Det fungerar inte så. Inte nu längre.

Alla lögner och lögnare kommer att avslöjas. Förr eller senare.

Tack för allt ditt arbete och för att du orkat och orkar bidra till att barns utsatthet lyfts fram.
mvh
KIM

En paradox

Tillvaron är just nu full av paradoxer. Nu har exempelvis en lag som är klart antifeministisk, röstats igenom, och de enda som röstar emot d...