söndag 18 januari 2009

Jan Guillou...

...skriver i Aftonbladet idag (papperstidningen, sidan 24) att "lynchdrevet mot Liza Marklund" "tar sig alltmer äckliga former".

Det är lite komiskt. Om Liza Marklund inte hade varit affärspartner till Jan Guillou skulle jag kunna slå vad om att han vid det här laget hade skrivit en krönika (eller rentav två) där han tog heder och ära av Marklund och anklagade henne för att grovt förtala mer eller mindre "oskyldiga" män.

Han skulle kanske ha jämfört henne med Eva Lundgren, och säkert använt minst tio av det svenska språkets grövsta invektiv i ett snaskigt karaktärsmord på Liza Marklund.

Men det kan han ju inte nu. Man kan nog utgå från att han upplever sig vara i en något bekymmersam situation. Jag måste medge att jag känner en viss tillfredställelse över detta.

1 kommentar:

Motherwitch sa...

Har inte läst hans krönika men är fullständigt övertygad om att du har rätt. Hon hade varit sågad vid fotknölarna och han hade varit mobbledaren om hon inte varit på samma förlag. (Delägare?)

Å andra sidan undrar jag hur mkt Liza har haft att säga till om när det gäller deras s.k "agent" som misshandlat Unni Drougge. Blev faktiskt förvånad, men å andra sidan inte. Jan G hade säkert ett och annat att säga till om.

Om det nu finns något fascinerande med detta vidriga drev så är det faktiskt hur uppenbart och tydligt personliga motsättningar, kontakter, vendettor etc har påverkat människor att ta ställning för eller emot mer än själva sakfrågan (vad den nu slutligen handlar om är det väl ingen som minns..)

Unni Drougge som kvinnokämpe och feminist tog parti för MA, men varför gjorde hon det? MA försvarar en kvinnomisshandlare precis som Unni anklagar Liza M för att göra. Eller var det bara ett lämpligt tillfälle att nita Liza? Men MA borde ju teoretiskt sätt inte vara ett dugg bättre än Liza M enligt U.D...

Och som sagt Jan G, hade personligt ställt Liza M på en digital skampåle om det inte var pga gemensamma affärsintressen.

Och så dessa generella kvinnohatare som passar på att elda på...

Maken till soppa men även falskhet har jag sällan skådat i ett drev..