lördag 22 juni 2019

Inget samband mellan "homosexualitet" och övergrepp

På förekommen anledning. Apropå det förra inlägget.

Det finns inget som tyder på att det finns ett samband mellan homosexualitet  och sexuella övergrepp mot barn.  Det finns alltså inget som tyder på att gruppen "homosexuella" är överrepresenterade bland de som begår övergrepp mot barn  i förhållande till sin andel av befolkningen. 

Däremot finns ett entydigt och definitivt samband mellan gruppen "män" och sexuella övergrepp mot barn.

Så vitt jag vet görs ingen specifik statistik som jämför sexuella övergrepp mot barn med "sexuell läggning"  i övrigt men utifrån det vi vet om kön och övergrepp kan man definitivt utgå från  att en betydligt större procent av män som ser sig som heterosexuella begår sexuella övergrepp mot barn - än det begås av kvinnor som definierar sig som lesbiska....

De flesta sexuella övergrepp begås inom familjen, och familjerna är i vårt samhälle till överväldigande del heterosexuella.

Så att använda existensen av sexuella övergrepp mot barn i ett homofobiskt syfte är lika malplacerat som att använda det i ex.vis ett invandrarfientligt eller islamofobiskt syfte.

En mycket stor majoritet av sexuella övergrepp mot barn i Sverige begås av män,  en stor majoritet  begås av etniska svenskar, och de flesta  begås dessutom i heterosexuella familjer. 

Inga kommentarer:

Langoljärerna

Den kanske mest fascinerande, och en av de mest skrämmande, av Stephen Kings berättelser är nog  "Langoljärerna". Jag läste den n...