tisdag 24 april 2018

Att beställa barnporr från en tingsrätt

En gång i tiden spred en bloggare uppgifter om att två namngiva män skulle ha beställa barnporr från en tingsrätt 1994. Uppgifterna var falska. Hen dömdes senare för förtal.

Hen skulle tyvärr ha kunnat dömas även om uppgifterna varit riktiga. Tidningen Flashback  (numera är de ju endast en webbsida) dömdes 1999 för att ha publicerat helt riktiga uppgifter om en fällande  dom för sexualbrott.

Men tidningen Flahsback publicerade ju också 1994 en lista på alla som beställde barnporr från denna tingsrätt.  Jag gick också igenom en lista över dessa 2011 (dock inte via Flashback, utan på annat sätt), för att kolla om de omstridda uppgifterna stämde. Och kom fram till att de inte gjorde det.

Men jag hittade då andra intressanta saker på den verkliga listan.  

Flashback från 1994 bör att gå få tag i, om inte annat på Kungliga Biblioteket. I dessa dagar kan det vara än mer intressant att gå igenom denna lista. 

Av anledningar jag inte bör ta upp här.
------------------------------------
TLLÄGG
Jag glömde spärra kommentarsfunktionen innan jag stack ut. Det är inte meningen att detta inlägg ska kommenteras. Men från en kommentar som hann slinka med hämtar jag uppgiften att Flashbacknumret var från 1994. I övrigt fanns där uppgifter som jag inte vill lägga in, bland annat för att jag då skulle känt mig tvungen att i sin tur kommentera dessa, och då skulle jag trassla in mig mer än vad som var tänkt.