tisdag 17 april 2018

Årsdagen av inledningen till en mardröm

Denna dag 1975 (alltså 17 april) gick de röda khmererna in i Phnom Penh. Det var faktiskt det enda landet i Indokina där förtrycket blev VÄRRE - till och med mycket värre -  efter att USA-marionetterna drevs bort än det varit när de satt vid makten. Vilket även mer allmänt är ett svårslagbart rekord. I de andra länderna i Indokina (Vietnam och Laos) kan man med all rätt tala om en "befrielse" 1975 men det gäller tyvärr inte Kambodja...

Det blev en fyraårig mardröm, som upphörde först när Vietnam gick in och hjälpte till att störta Pol Pot i januari 1979. DÄR kan man faktiskt tala om en befrielse.

1 kommentar:

Erik Rodenborg sa...

Det kvinnohatande trollet ger sig inte. Hen har nu skickat en ny off topic-kommentar med en länk om en kvinna som ska ha begått ett hemskt brott. Hen verkar som sagt skumma alla dagstidningar efter artiklar som handlar om 1) Kvinnor som ska ha begått hemska brott och 2) Kvinnor som sägs ljuga om män.

Det är intressant. Hen för sitt eviga privata krig mot hälften av mänskligheten och verkar tro att denna blogg är ett lämpligt forum för det kriget.

Men det är den ju inte ;-).