fredag 26 januari 2018

Önska något på Historiska Museet

För lite minde än ett år sedan lade jag ut Sven-Ingvars "Önskebrunnen" här på bloggen , och ställde frågan "Var kan man hitta öppna brunnar av den typen idag?". Om man nu skulle vilja testa metoden.

Igår fick jag svaret på den frågan. Var på Historiska  Museet med vänner till mig och vi kom in i ett rum där det i mitten fanns något som jag först inte riktigt uppfattade vad det var. Jag har ju gråstarr så jag ser inte så tydligt.

Men jag frågade,  och det var alltså gjort som en kopia av en önskebrunn. Ja, den användes förstås inte just som brunn, men där var vatten och man kunde slänga mynt i den. Och det verkade många ha gjort. Det vimlade av mynt i den, den var inte speciellt djup och hela botten var täckt  av mynt.

Så den som vill testa "gammal skrock" kan ju gå till Historiska Museet i Stockholm, och önska något. Det är ju statligt, och har numera gratis inträde, vilket det väl kommer att få fortsätta att vara om inte Alliansen tar makten efter nästa val.

Inga kommentarer:

En fundamentalist som omvärderat Josua

Josuas bok är förmodligen den otäckaste boken i Bibeln. I den beskrivs hur Gud leder israeliterna i ett fälttåg med syftet att utrota den ka...