fredag 19 januari 2018

Igår....

.... hände mig för en gångs skull något som var både glädjande ch hoppingivande...

6 kommentarer:

Hmm sa...

A och B och det där. ;)

Erik Rodenborg sa...

Vad menas i detta sammanhang med och A och B?

Erik Rodenborg sa...

Det har kommit en ny "visst-begår-.kvinnor-brott-titta här" -kommentar. Av princip tog jag inte in den. Den är helt off topic under detta inlägg, Jag har dessutom aldrig sagt att kvinnor inte begår brott, så vad är syftet?

Men jag vill ändå säga något om fallet, för det har ett principiellt intresse.

Här handlade det tydligen om kvinnliga anställda på en flyktingförläggning som hade haft förhållanden med ensamkommande flyktingar, som av döma av artiklarna, ( länken ledde till en låst artikel, så jag fick googla) var 18 år, om den uppgivna åldern stämde (det gör den som bekant inte riktigt alltid).

Sedan undrar vår anonyme "vän" om jag inte som hen tycker att kvinnorna borde ha ett mycket hårt straff. Om anklagelserna stämmer har de begått ett brott eftersom de har haft en position som överordnade flyktingar på en flyktingförläggning. Därför bör de naturligtvis få ett straff.

Jag betvivlar dock att straffet kommer att bii så osedvanligt hårt. Det finns många typer av sexualbrott - och de flesta som går till våra domstolar är klart grövre än det här verkar vara.

Men egentligen borde jag inte svara alls. Inlägget det ligger under handlande alltså om en osedvanligt positiv personlig upplevelse jag hade i torsdags, och du kan förstås inte låta bli att för X:te gången lägga ut en av dessa länkar om att kvinnor MINSANN kan begå brott, ungefär som om jag aldrig skulle ha hört talas om Hinseberg.

Du borde söka vård för din fixering. KBT kanske skulle funka?

Erik Rodenborg sa...

Jag bör naturligtvis tillägga att kommentatorn, som alltid i sådana fall, var anonym.

Hmm sa...

Det menas att du berättar om att något bra skett men inte vad och att man blir nyfiken.

Grattis i vilket fall vad det än rör sig om. :)

Erik Rodenborg sa...

Hmm

Tack för visat intresse. Det handlar i princip om att jag fått besked om att jag relativt snart ska får mina ögonsjukdomar (har inte bara en utan flera) fixade, och av personal som jag har fått förtroende för och som mycket empatiskt och sympatiskt tar all hänsyn till att det är känsligt och ångestladdat för mig. .