lördag 21 februari 2015

Gud är kvinnlig - enligt ett katolskt ögonvittne

Har kanske sanningen om Gud avslöjats? En katolsk präst var dödförklarad i 48 minuter. När han mirakulöst räddades förklarade han att Gud är kvinnlig.

I artikeln jag länkar till ovan kan man bland annat läsa: "He claims that at that point in his experience, he went to heaven and encountered God, which he describes as a feminine, mother-like 'Being of Light'".

Hans överordnade verkar lite störda, men prästen står fast vid sin berättelse.

Som ju faktiskt är riktigt tankeväckande
------------------------------------------------
TILLÄGG
Detta är en mycket vacker historia... Men tyvärr finns det en hel del som tyder på att det troligen är en bluff. Det är i så fall tråkigt, för de av oss som tilltalas av en sådan gudsbi

9 kommentarer:

Verutschkow sa...

”Jag har träffat Gud”

”Oj, vad spännande hur var han?”

”Hon var svart”

Hittade det här på en annan blogg efter att först ha rådbråkat min hjärna. Är väl åtminstone lite kul ...

Tidlösa sa...

Märkligt att han inte drog slutsatsen att det helt enkelt var Jungfru Maria, utan uttryckligen säger att det var Gud själv, alltså "Fadern" (som alltså är Moder istället).

Nära-döden-upplevelser har ju alltid varit ett problem för de som vill upprätthålla en strikt, exklusivistisk ortodoxi. Det är svårt att förklara varför folk ser Buddha eller Krishna, om nu Kristus är den ende guden, o.s.v.

Tidlösa sa...

Eller är allt en bluff? Senaste nytt från telepromptern...

http://pulse.com.gh/religion/in-america-reports-of-priest-claiming-god-is-a-woman-may-have-been-fabricated-id3513319.html

Erik Rodenborg sa...

Tidlösa

Ja, om det stämmer är det ju lite tråkigt.....

Tidlösa sa...

Jag misstänker att historien kan vara en bluff, tyvärr. Den verkar nämligen ha publicerats första gången på World News Daily Report, en sajt som publicerar bisarra "nyheter" av detta slag...

http://worldnewsdailyreport.com/top-iranian-official-warns-obama-is-a-clone/

Tidlösa sa...

Samtidigt är det ju lite intressant att just historien om prästen har fått en viss spridning... Är det något vi *vill* tro är sant...?

Erik Rodenborg sa...

Ja, jag skulle nog gärna vilja inte bara att just denna berättelse hade varit sann utan att den typen av upplevelser dessutom var mycket vanliga. Om de var tillräckligt vanliga skulle nog dödsångesten hos många minska kraftigt.

Tidlösa sa...

Jo, fast nära-döden-upplevelser är ganska vanliga. En del är negativa. De flesta verkar dock vara positiva. De flesta västerlänningar verkar se Kristus eller en obestämbar "Ljusvarelse", men det skulle inte förvåna mig om det finns de som ser gudinnor eller åtminstone Maria också.

noboytoy sa...

Finns Gud så är hon givetvis en kvinna. Jesus var dottern. ;)