torsdag 11 april 2013

"Hen" - ett användbart ord

"Hen" är ett praktiskt och bra ord som jag använt ett tag.

Det har mött ett starkt känslomässigt laddat motstånd, som faktiskt inte går att ta på allvar. Argumenten emot är aldrig rationella. För det mesta liknar de mest känslouttryck av typen "usch" och "fy".

Det är väl bättre att säga "hen" än att exempelvis säga "han/hon". Det går snabbare och ser mindre konstigt ut. Att det borde finnas ett personligt pronomen för tillfällen där könet inte är bestämt, eller anses mindre intressant, är väl närmast självklart.

Fast Sverigedemokraterna har en egen variant av motståndet mot "hen". De ser ordet som ett uttryck för den otäcka... "kulturmarxismen".

Att någon vågar ta nonsensordet "kulturmarxism" i sin mun efter Utöya och Breiviks manifest är ju lite hisnande, men av SD kan man kanske vänta sig vad som helst.

"Kulturmarxism" är ett ord med nazistiskt ursprung. Det betyder inget meningsfullt, men det används till och från som ett laddat symbolord av personer som sitter fast i en högerextrem mytologisk skuggvärld. Att kalla det svårdefinierat är att vara alltför vänlig. Det är och förblir ett meningsöst nonsensord

I motsats till "hen", alltså, som är både lättdefinierat och användbart.

4 kommentarer:

noboytoy sa...

Det är obegripligt hur någon enda människa kan ta Sverigedemokraterna på allvar?

Dubbelmoralen är ju total när tex en av toppmedlemmarna i partiet har gift sig med en utländsk kvinna och alltså själv medverkat till ökad invandring och till att ytterligare en invandrare har fått uppehållstillstånd i landet? Något som Sverigedemokraterna säger sig vara starkt emot:D

Ungefär som Breivik som ville stoppa invandringen till Norge men själv sade sig vilja "hämta" sig en kvinna från Ryssland.

Kompletta idioter!

Erik Rodenborg sa...

NBT

En annan motsägelse kan man hitta hos en del av de SD-kandidater som själva är invandrare.

De kan på Newsmill och andra forum hålla utläggningar om hur Sverige hotas av den liberala invandringspolitiken - utan att reflektera över det faktum att om den inte hade funnits hade de själva aldrig kunnat komma hit.

Man får intrycket att de helst av allt skulle önskat att Sverige hade en "liberal" invandringspolitik fram till den dag de själva fick komma in. Men att gränserna skulle ha stängts redan på kvällen amma dag.

noboytoy sa...

Erik: hahah, ja det är pinsamt hur de resonerar.

Jag menar, var skall SD dra gränsen? Alla människor i Sverige är ju invandrade hit en gång i tiden. Skall de som inte är födda i landet slängas ut eller är det bara vissa utlänningar som inte är välkomna här?

Amerikaner och norrmän som inte är födda i Sverige måste bort? Eller är det människor från någon särskild del av världen som inte är välkomna, tex afrikaner? Muslimer? Människor med svart hår och bruna ögon? Kineser?

SD är patetiska.

Erik Rodenborg sa...

NBT

Det enda sättet att bli kvitt alla invandrare i Sverige vore om vi fick en ny istid. Då skulle landet återtas av dess rättmätiga ägare, dvs. inlandsisen. ;-)