fredag 12 augusti 2011

Ny hetskampanj mot utsatta

Med jämna mellanrum startas hetskampanjer mot de som vill försvara utsatta barn. Ofta verkar dessa bli än mer hätska när måltavlorna för hatet är personer som också har varit utsatta själva.

Då skummar ofta förövarförsvararna av raseri, ja, av rent hat.

Nu senast är det Kjell-Åke Bjurkvists tur. Han har nämligen haft fräckheten att dels klara sig ifrån övergreppen, dels få sin förövare fälld och dels bedriva opinionsarbete för andra utsatta barn. För detta måste han tydligen straffas.

I en tråd på Flashback såväl som på andra ställen försöker man nu ta heder och ära av honom, rota i hans privatliv och på alla sätt skada honom.

Om denna motbjudande kampanj kan man bland annat läsa här, här och här.

Och, ja, jag länkar alltså ovan till förnuftiga kommentarer om hetskampanjen, inte till de slasksidor som driver den.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Bra att du sätter på ljuset!
KÅ har jag kännt mycket länge på nätet- och känner mycket väl till hans kamp och strävan. Har deltait i den oxå - att sätta på ljuset virtuellt. Har oxå under årens lopp SETT och MÖTT dessa ondskans lakejjer som kan gå över lik- som medvetet trackasserar och försöker bryta ned..Det kan handla om dem som tjänar mammon på tex barnsexhandel- eller dem som ännu går fria. Tro för all del inte att dessa skyr medel- eller har nåt gott i sig alls. Då lurar man bara sig själv...och dem man vill väl.

Blir så förbannad! Va är de nånstans- vilka personer döljer sig bakom nicken? Kan nån vänlig själ ta reda på det som har den kompetensen- så sätter jag mer än gärna på ljuset!!!!

Erik Rodenborg sa...

Jag håller med dig,

Alla som öppet bekämpar övergrepp mot barn utsätts förr eller senare för giftiga angrepp på nätet, som i nio fall av tio är anonyma.

Kjell-Åke är inte ensam, den ena efter den andra har karaktärsmördats på nätet, och mycket ofta på Flashback.

Det finns exempel på hat-trådar med tiotusentals kommentarer.

Förövarna och deras försvarare är mycket aktiva. De skulle vilja gå tillbaka till den tid då det nästan aldrig talades om övergrepp mot barn.

Men de kommer aldrig att lyckas. På lite sikt för de en förlorad kamp. Även om det är till föga tröst för en del som utsätts för deras patologiska raseri idag.