söndag 28 augusti 2011

Blogg om skönlitteratur och film

Det är med viss tvekan jag startar denna blogg om skönlitteratur och film. Den kommer nämligen att visa att mina intressen på detta område är ganska så inskränkta. I princip rör det sig nästan enbart om deckare, science fiction och thrillers (och kanske en del fantasy). Pinsamt värre.

Men so what?

Här ska jag alltså lägga ut saker jag skrivit om sådan litteratur och efter ett tag förhoppningvis lägga ut nya artiklar.

Jag började med att lägga upp allt jag har skrivit om Jenny Berthelius. En författare som jag är oerhört fascinerad av, även om jag i grunden är ganska så ambivalent till henne. Jag misstänker att hon ibland har värderingar som jag absolut inte delar, för att uttrycka mig lite försiktigt. Men jag greps av henne våren 1978, och sedan dess är att läsa henne en upplevelse, även om det än omöjligt att förklara varför.

Sedan har jag lagt upp Edgar Allan Poes "Korpen" både i original och i Viktor Rydberg översättning plus en kommentar till dessa från mig.

Inga kommentarer:

Påskfirandet - den kusliga bakgrunden

Långfredag....  Dagen då man ska fira hur "Guds son" offrades och torterades ihjäl för 2000 år sedan.  Många vet dock inte bakgrun...