lördag 25 maj 2024

Hacker-attack?

Under den senaste tiden har det hänt konstiga saker med min dator. Under perioder har den inte kunnat komma ut på internet, och det har skett förändringar som jag inte själv har genomfört. 

Exempelvis ändrades plötsligt skärmbilden tillbaks till en som jag hade tagit bort för länge sedan. 

Men det konstigaste hände igår. Jag har flera facebook-konton, varav några är gamla, och inte används,

Ett av dem använde jag endast en kort tid, och var mest av allt avsedd för att undersöka om mitt huvud-konto hade blockats av andra facebook-användare. Jag kunde konstatera att så var fallet. 

Men detta konto användes inte till mer än det och jag har dessutom glömt lösenordet till det. 

Dröm om min förvåning när jag kom hem igår och upptäckte att jag hade loggats ut från mitt nuvarande FB-konto och istället loggats in på detta gamla  - som jag alltså inte ens minns lösenordet till...

Av två anledningar kan jag med bestämdhet säga att jag inte genomfört denna förändring själv. För det första - förstås - för att jag glömt lösenordet till det. 

Det enda sättet som det skulle gå till på är om jag omedvetet minns lösenordet och loggat in utan att veta om det... Jag skulle alltså ha en delpersonlighet som har kunskaper som mitt medvetna jag saknar - och som utifrån dessa agerar på egen hand. 

Det låter förstås milt sagt osannolikt, men  eftersom jag vet att jag kan dissociera är det kanske inte hundraprocentigt omöjligt...

Men det är inte endast osannolikt, det ÄR omöjligt,. Därför att förändringen skedde när jag var ute, utan tillgång till dator. Och jag har alltså INTE någon smartphone. Min mobil är gammaldags och kan inte surfa på nätet överhuvudtaget.  

Så någon som dessutom har tillgång till lösenord som jag själv har glömt verkar ha kunnat agera i min dator när jag själv inte är hemma. 

Ingenting verkar å andra sidan ha gjorts på denna övergivna fb-sida. Någon verkar ha loggat in på den, och sedan nöjt sig med det. 

Vad är syftet? Nån sorts obehaglig markering - vi kan ta oss in på datorn när vi vill - och du kan inte hindra det?

Det finns en mycket begränsad grupp personer som kan ha intresse av ett sådant agerande. Jag har en ganska bestämd uppfattning om vilka det kan vara. Och varför de i så fall gjorde det. 

Men jag loggade förstås ut på det gamla kontot och loggade på nytt in på det nuvarande. Det var inte alls svårt. 

Och jag kommer inte att ändra det jag skriver pga något sådant. De har väl haft sitt lilla roliga. Och jag fortsätter som förut. 

PS. Sedan har sidan ändrats tillbaks till den gamla konstiga,  två gånger. Jag har ändrat tillbaks till den nya lika många gånger. Det här är ju absurt.

Inga kommentarer:

Efter Nasrallahs död

De "segrar" som Israels krigsmakt vinner kommer inte att kompensera det faktum att den israeliska staten som ett resultat av sina ...