torsdag 11 januari 2024

Ulf Kristerssons agenda

Krigshysterin i Sverige idag är mer intensiv än den var under kalla krigets mest spända år. Inte ens då pratade man om att alla måste inse att de måste vara beredda att offra livet för sitt land. 

Ulf Kristersson tror med all säkerhet inte en sekund att Putin kommer att anfalla Sverige. Det här är ett sätt att skapa en högernationalistisk och militaristisk mentalitet, för att gynna Moderaterna och regeringen.

Det är uppriktigt sagt kusligt.

2 kommentarer:

Olof Å sa...

Påståendet att Sverige befinner sig i den farligaste situationen sedan andra världskriget sprids ganska fritt, senast från Svenska Dagbladets ledarsida, och det förefaller mig verklighetsfrämmande. Den enda möjligheten jag ser bortsett från att det är som du skriver skulle vara om regeringen har hemlig information som visar faran. Jag är ytterst satt skeptisk till det men det larmades ju också en del tidigare under Löfvéns regering om vad medborgarna skulle göra om kriget kommer.

Erik Rodenborg sa...

Putins politik går uppenbarligen ut på att utvidga Rysslands gränser så att de mer liknar det forna Sovjetunionens gränser. Det är en politik som kan drivas utan ett direkt krig mot NATO. Att angripa länder som aldrig ingått i Sovjetunionen skulle leda till en direkt konfrontation med NATO. För Sveriges del tillkommer att vi har sökt medlemskap i NATO. Putin är förvisso obehaglig, men ingenting tyder på att han är så pass galen.

Hossi

Sabine Hossenfelder har tydligen fått en asteroid uppkallad efter sig .  NASA ringde henne en dag och sa att de ville ha en asteroid uppka...