lördag 17 juli 2021

Greta Thunberg önskar nog att hon inte hade rätt

Men tyvärr har hon ju dett. 

Och när man väl hämtat sig från ovanligt extrema värmevågor kommer så denna nyhet. 

1300 som saknas efter regn i - centrala Europa. Det är svårt att ta in det. Världen som vi känner den tycks förändras i en allt snabbare takt.  

Se https://www.dn.se/varlden/1-300-saknas-i-tyskland-dodssiffrorna-fortsatter-att-stiga/ 

Här är en  av Greta Thunbergss tweets efter dessa händelser. 

https://twitter.com/GretaThunberg/status/1415600846356819971 '

Deadly heatwaves, floods, storms, wildfires, droughts, crop failures... This is not “the new normal”. We’re at the very beginning of a climate and ecological emergency, and extreme weather events will only become more and more frequent. #FaceTheClimateEmergency
PS, För att hitta Greta Thunbergs twitter-konto, var jag tvungen att skapa ett eget, som kan följas här.

2 kommentarer:

Hugge sa...

Tror Thunberg skulle få frispel om klimatfrågan var löst över en natt. Vad skulle hon glra istället liksom? Göra surrealistiska framträdanden med med somaliska gangstersvdär hon framstår som en underårig war bride som gör sitt bästa för att inte förargar krigsherren som rövat bort henne. Fast det gör hon ju redan.

Erik Rodenborg sa...

Det var nära att jag inte tog in detta. Jag är säker på att hon skulle bli överlycklig om klimatfrågan skulle lösas. Att tro något annat är närmast att ses som ett karaktärsmord. Hon har varit en av de mest effektiva opinionsbildarna i vår tid. Att leta reda på bilder där hon förekommer tillsammans med någon som man inte gillar är både irrelevant och snaskigt.

Den enda "rationella" anledningen att vara emot henne är om man inte tror att den globala uppvärmningen existerar. Om man inser att den existerar måste man också inse att hon har gjort en oerhörd insats.

Med Vänsterpartiet första maj

Jag demonstrerade med Vänsterpartiet i Södertälje idag. Samling 12.30, avgång 13.00 och vi gick till stora torget. Ett möte med bland anna...