måndag 25 augusti 2014

Barnperspektiv?

Går ut på stan och hajar till lite när jag ser en av Centerns valaffischer. Där kan man läsa: "Du ska bestämma om dina barns framtid. Inte någon annan."

Och jag som alltid har tyckt att barnen själva borde få vara med och bestämma när deras egen framtid ska avgöras.

Centern - ett parti för neurotiska föräldrar med kontrollbehov?

5 kommentarer:

Verutschkow sa...

Du är ju dessutom singularis. Tänker man sig enbart ensamstående föräldrar ? Eller skall bara modern ha makten ?

Annars väntar jag bara på att (FP) skall sätta upp affischerna "Feminism utan socialism" och "Förstatliga skolan" intill varandra. En gång i tiden krävde man f ö "Sociala reformer utan socialism" men nu är tydligen feminismen mera på modet.

Erik Rodenborg sa...

Ja, det vore lite pikant. . Men nu betyder ju inte FP:s skolparoll vad den låter som. De vill ju inte alls förstatliga friskolorna, bara de som redan är samhälleligt ägda....

Verutschkow sa...

"Det är du som ska bestämma om dina barns framtid. Ingen annans."

Blir det nästan inte bättre med ett extra s på slutet ?

Erik Rodenborg sa...

Nja, jag vet inte det. Dels säger också den nya meningen att man ska ha rätt att bestämma om sina "egna" barns framtid, dels också att ingen har rätt att bestämma om andra barn än sina egna. Dess grundbetydelse är ju identisk med Centerns paroll.

Men vad sägs om en socialsekreterare som inser att barn far mycket illa hos sina föräldrar, och att de måste skyddas från dem? Ska inte hen kunna på något sätt få "bestämma" över "andras" barms framtid. Inte ensam. förstås, men tillammans med andra inblandade.

Verutschkow sa...

När man ändå dränks av affischer och broschyrer (såg f ö 2 utomhusdebatter i veckan) måste jag ge (fp) erkännandet att "Nej till vänster i väldärden" nästan är en rolig travesti ...

Vad gäller socialsekreteraren : Jo.