fredag 16 december 2011

Skräckdröm

Natten till torsdagen den 15 drömde jag något otäckt.

En himlakropp av vad som verkade vara ungefär månens storlek närmade sig jorden. Det var en oerhörd skräckkänsla bara det, även om jag inte minns detaljerna. Drömmen var ganska lång, men jag minns mest grundstämningen.

Riktigt otäckt blev det mot slutet. Då fick man reda på att det just kommit ett uttalande av NASA. Det slog fast att himlakroppen som närmade sig hade en femtedel av jordens storlek. Det slog också fast att dess bana var sådan att den exakt den 3 mars 2012 skulle komma att träffa jorden.

Jag var nästan vansinnig av skräck och tänkte att detta är ju slutet för mänskligheten. Och tänkte mig in i hur det skulle kännas de sista dagarna då objektet helt skulle dominera himlen.

Då vaknade jag. Men det tog nog mer än en minut innan jag insåg att det inte kunde vara verkligt. Ett tag tänkte jag gå upp och sätta på datorn och titta på nyhetssidorna för att kolla för säkerhets skull.

Men så blev jag än mer vaken och insåg att det ju inte kunde vara sant.

Så jag kollade aldrig nyhetssidorna.

2 kommentarer:

Gunnar Wall sa...

Åhå. Så då vet du inte? Allt stämmer utom att du tagit fel på tre dagar... :-)

Erik Rodenborg sa...

Ja, men i så fall ligger jag ju i alla fall mycket närmare det verkliga datumet än vad mayakalendern gör...

Alltid något.

En paradox

Tillvaron är just nu full av paradoxer. Nu har exempelvis en lag som är klart antifeministisk, röstats igenom, och de enda som röstar emot d...