lördag 21 juni 2008

Hemsida och blogg

En liten kommentar. Om man har en hemsida, är det bästa man kan göra om man vill få färre besökare att starta en blogg. För då tror alltför många att det väsentliga finns på bloggen, och en blogg är lättare att läsa i alla fall.

Men det första är inte sant, i alla fall tycker jag inte det gäller för mig. Den här bloggen präglas starkt av vad jag känner om att skriva om just ju, inte nödvändigtvis vad jag tycker är viktigast. Hemsidan är mer "seriös" och tar upp fler viktiga frågor.

Ni som blir besvikna på att jag måhända ofta skriver om vad som kan upplevas vara perifera ämnen eller så på denna blogg - typ deckare som få är intresserade av - kan gärna gå till hemsidan, som inte är lite excentriskt uppbyggd. Den har ett medvetet focus på framförallt två ämnen - kampen mot övergrepp mot barn och forskning om förpatriarkala religioner - som ju är mer väsentliga än mina ofta udda funderingar på denna blogg.

Inga kommentarer:

En paradox

Tillvaron är just nu full av paradoxer. Nu har exempelvis en lag som är klart antifeministisk, röstats igenom, och de enda som röstar emot d...