torsdag 20 mars 2008

Vem vågar tro på Länstidningen?

Att tysta ner är en sak, att ljuga är en annan. I Länstidningen i Södertälje den 19 mars tas Birgitta Allmos bok upp för första gången. I en artikel av en Roland Pettersson.

Den finns inte på nätet. Den har rubriken "Vågar du tro på ett barn som talar om lik?"

I den tillskriver han otroligt nog Birgitta Allmo åsikten att Södertäljeflickan ljög, och att det var fel av polisen att tro henne.

Han skriver till exempel: "I boken framgår att Birgitta Allmo tycker att polisen inte gjorde tillräckligt grundliga undersökningar av flickans uppgifter, att den trodde henne".

Han kan ju inte ha läst boken, men han har faktiskt intervjuat Birgitta Allmo och borde veta att han ljuger.

Om det inte är så att han helt saknar förmågan att skriva grammatiskt korrekta meningar, men så kan inte gärna vara fallet. I så fall skulle han nog inte vara journalist.

Det är inte heller speciellt troligt att han är en totalt gränslös narcissistisk person som inte alls kan skilja mellan andras åsikter och sina egna. Allt talar för att han ljuger medvetet.

När det äntligen kommer ut en bok om ett fall av så kallade rituella övergrepp som inte deltar i bortförklaringen och förnekandet väljer en av de hittills två tidningar i Sverige som ens tagit upp den att medvetet ljuga om innehållet i boken och författarens åsikter. Och till och med tillskriver henne åsikter som är rena motsatsen till de hon har.

Den går så långt att den framställer det som om Birgitta Allmo offentligt skulle förråda sin fosterdotter, och påstå att hon bara fantiserade. Det är skändligt.

Det enda man kan konstatera är att frågan tydligen är farlig. Mycket farlig. Så farlig att en av de endast två tidningar som tagit upp boken ljuger läsarna rätt i ansiktet för att de inte ska få veta att det kommit ut en bok som tar ett fall av organiserade sadistiska övergrepp på allvar.

Vad är de rädda för?

2 kommentarer:

Lotta sa...

Bra Erik. Jag länkar till dig om det är okej. Och citerar en del.

Värmde från Toppis

Motherwitch sa...

Det här är verkligen fruktansvärt..anmärkningsvärt...

Borde ha vant mig vid att de här "rösterna" finns, de som misstänkliggör och till vilket pris som helst... Men detta...

Ska läsa vidare...MKT bra inlägg och info..

En paradox

Tillvaron är just nu full av paradoxer. Nu har exempelvis en lag som är klart antifeministisk, röstats igenom, och de enda som röstar emot d...