onsdag 12 mars 2008

Billarm bör förbjudas

Jag är helt hysterisk. Har inte kunnat sova på flera timmar nu därför att dessa billarm tjuter hela tiden. När ett börjar tjuta, håller det på i uppemot en timme och när det slutar verkar någon snudda vid en annan bil, och det börjar igen. Eller om det ens behövs snuddas vid, de kanske startar av sig själv.

Det är väl bara en gång på tiotusen, om ens det, som billarm orsakas av inbrottsförsök, annars tycks det sätta i gång av vilka skitsaker som helst. Eller av inga alls.

Det regnar intensivt nu, kanske billarmen tror att regndropparna är biltjuvar.

För det första bör inte folk ha bil överhuvudtaget. I varje fall inte i tätorter, där kollektivtrafiken fungerar. Och om de ändå har det, bör billarm av denna typ ändå förbjudas. Jag undrar hur många som fått sin sömn förstörd av dem.

För övrigt borde 99 procent av alla bilar skrotas, kollektivtrafiken byggas ut ordentligt och nolltaxa införas. Det skulle både naturen och folks nattsömn tjäna på.

3 kommentarer:

Motherwitch sa...

För en gångs skull håller jag inte med dig :-) Inte till 110 procent som jag brukar..

Billarm borde skrotas. Håller med. De fyller ingen som helst funktion. Syftet är ju att skrämma bort tjuven genom att alla reagerar på tjutet.

Men..INGEN reagerar. ALLA blir bara irriterade. Slutsats: billarm fyller INGEN funktion.

Det gör däremot bilar. Med en buss från närområdet som går 1 gång varannan timme till civilisationen så är vi bundna av bil. Skulle kollektivtrafiken byggas ut så skulle vi inte behöva använda den. Sant. Men eftersom ALLA i området använder bilar då bussarna går så sällan säger SL att det inte finns underlag att uttöka bussturerna. Moment 22 som påtalats av tusentals personer utan resultat.

För De som har buss och t-bane fobi av den lägre eller högre graden är bilen en förutsättning. Annars isolering.

Bodde i stan förut. Numera några mil utanför. Ett fritt val baserat på att slippa höra alla förbannade stadsljud som gör en galen. Polisbilar, brandutryckningar, rusningstrafik, billarm och annat surr.

Men vill man inte bo mitt i smeten så blir man å andra sidan bilberoende per automatik. Detta trots att man tillhör Stockholms län.

Så bilar fyller många funktioner och behövs.

Gör dem miljövänliga. Finns tekniska lösningar. Men oljeindustrin bromsar. Först ska vi tömma alla oljeresurser så att en lite mängd kan krama ur de sista miljonerna. SEN kommer de andra mijövänliga lösningarna att släppas fram. När det inte finns några oljepengar längre.

Det är inte bilarna som är boven. Det är utsläppen...

Lotta sa...

Jag håller med er båda;-)

Bilar som INTE behövs borde förbjudas. Många åker bil alldeles i onödan.

Billarm är mycket irriterande, men då jag nu mer bor i en tallskog är det mest råddjur som skäller och möss under golvplankorna som stör. Och det kan jag absolut stå ut med. Vad jag däremot saknar är badkar, men det hör ju inte hit:-)

/Lotta Toppis

Erik Rodenborg sa...

Jag upprepar: OM kollektivtrafiken byggdes ut på ett planerat sätt, och dessutom kombinerades med nolltaxa, skulle den stora majoriteten av bilar bli helt överflödiga.

Ganska få skulle vilja åka dyra bilar, om de kunde komma fram lätt, säkert och miljövänligt - gratis.

De få bilisterna skulle i så fall också få vara med om att finansiera kollektivtrafiken med skattemedel, men det är väl inte mer än rätt.

Miljöskadorna är inte de enda skadeverkningarna av bilismen. En radikal minskning av bilismen skulle också minska trafikolyckorna drastiskt.

Och barnen skulle kunna leka mycket säkrare i bilfria stadskärnor...

Parabol om den nya könslagen

Parabol är en intressant och läsvärd tidskrift som startats av Kajsa Ekis Ekman. I det senaste numret finns en debattartikel som på ett grun...