måndag 9 augusti 2021

NoBoyToys "Snopp-Nytt"

Att den överväldigande majoriteten av vålds- och sexualbrott  begås av män är ett allmänt känt faktum. Men det kan ofta bli lite abstrakt. Nu har NoNoyToy på kort tid  lagt upp 16 blogginlägg med rubriken "Snopp-Nytt", där hon samlar exempel på mäns vålds- och sexualbrott mot kvinnor och barn.. Det senaste kan ses  här.

Om man läser igenom dessa blir resultatet massivt.  

Men - för att nu komma med en liten anmärkning - i några ytterst få fall undrar man sig om exemplen nödvändigtvis passar in i denna kategori.  Ett exempel är det fall i Ankarsrum,  som nämns i just det senaste "Snopp-Nytt". Det SKULLE faktiskt kunna bero på något annat än manligt våld.

Men det är som sagt ett av några ytterst få undantag. Om man plågar sig igenom alla NBT:s 16 blogg-poster med denna titel  (jag har själv inte orkat med att läsa alla)  blir det nog en klart deprimerande, men ändå definitivt nyttig läsning. 

 

4 kommentarer:

NoBoyToy sa...

Ankarsrum är ett av många fall som jag tar upp, mest för att hålla koll på. Tyvärr finns det exempel på mördade kvinnor som avskrivs av polisen som "naturlig död", "fallolycka", "bilolycka", "drunkning", "villabrand" etc. Men som blivit mördade av män, alternativt man starkt kan misstänka har blivit mördade av män.

Erik Rodenborg sa...

Jo, det stämmer med all säkerhet ofta.

Anonym sa...

Oavsett kön är ett mord ett av de allvarligaste brotten.

Erik Rodenborg sa...

Absolut.

Påskfirandet - den kusliga bakgrunden

Långfredag....  Dagen då man ska fira hur "Guds son" offrades och torterades ihjäl för 2000 år sedan.  Många vet dock inte bakgrun...