torsdag 14 juni 2007

Vad är det för fel på Hovsjö?

Med anledning av att SL/Swebus dragit in turerna till vissa busshållplatser till Hovsjö på kvällar och helger, har de mest vulgära kommentarer synts till i media och på nätet. I Länstidningens i Södertälje nätupplaga, och på vissa bloggar, har Hovsjö utmålats som ett laglöst land, där polisen inte vågar sätta sin fot. Jag förstår ingenting. Jag har bott i Hovsjö i nästan ett halvår, och har aldrig märkt något av den laglösheten. Jag har aldrig sett ett enda slagsmål, jag har aldrig blivit hotad, aldrig trakasserad… På nätterna är det tyst utomhus, även på helgkvällar.

Nu har ju hela befolkningen i Hovsjö drabbats av några förvirrade stenkastares handlingar, i och med att turerna till bland annat Hovsjö centrum dragits in. Sånt kallas ju kollektivbestraffning, och många är upprörda. Hyresgästföreningen har protesterat, och det med all rätt. Varför ska alla måsta drabbas av vad någon promille av Hovsjös invånare sysslat med?

Och vad gäller mediabilden av Hovsjö, kan man undra sig vilka som sprider den, och varför. Den är rasistisk, och har i stort sett inget alls med situationen i Hovsjö att göra.

För min del är jag ledsen för att bussen drogs in, eftersom skälet att jag omedelbart tog lägenheten var att bussen stannade alldeles utanför mitt hus. Det kändes skönt. Nu har den fördelen försvunnit. Kan man inte försöka göra något åt den promille som vandaliserar istället för att införa kollektivstraff för alla?

4 kommentarer:

Anonym sa...

Numera på "svarta listan" eller vad den nu heter. Får beklaga ...

Erik Rodenborg sa...

Vilken "svart lista"? För ett antal år sedan ansågs brottsstatistiken i Hovsjö vara ovanligt hög. Det ansågs vara ett av de områden som polisen inte vågade gå in i. Men det är länge sedan dess. Hovsjö finns inte längre på någon sådan "lista".

Anonym sa...

https://polisen.se/aktuellt/nyheter/stockholm/2023/december/farre-utsatta-omraden-i-region-stockholm/

"Hovsjö, tidigare riskområde, har tillkommit som särskilt utsatt område."

Beklagar, som sagt var ...

Erik Rodenborg sa...

OK, tydligen finns Hovsjö numera på en sådan lista.

Vill endast tillägga att det inte på något sätt märks för mig - som faktiskt bor här. Själv tycker jag Hovsjö är så lugnt att det är tråkigt. För några år sedan brändes bilar (en gång faktiskt utanför min port) med jämna mellanrum. Men det är flera år sedan sist. Men uppenbarligen pågår i så fall en "osynlig" brottslighet som jag inte ser något av.

En fundamentalist som omvärderat Josua

Josuas bok är förmodligen den otäckaste boken i Bibeln. I den beskrivs hur Gud leder israeliterna i ett fälttåg med syftet att utrota den ka...