lördag 12 maj 2007

Backlash

Efter programmen om Vetlanda kommer backlashen. Nu senast har ett antal jurister i en debattartikel som publicerats i den Livets Ord-dominerade Världen idag och nu senast i SvD idag hävdat att det absolut vanligaste inte är att myndigheterna inte ser barns lidande utan att de ingriper i onödan! Hmm.. vilka står nu egentligen bakom denna artikel?

Ja, vi har Siv Westerberg, som tidigare skamlöst låtit sig publiceras i Ralph Underwagers tidning Issues in child abuse accusations. Underwager som vid det laget var helt diskrediterad efter att ha låtit sig intervjuas i den holländska pedofiltidningen Paidika, där han glatt hävdade att pedofilerna med djärvhet borde hävda att de utförde Guds vilja.

Vi har Lennart Hane, ledande medlem i Nordiska Kommittén för mänskliga rättigheter (NKMR), som i TV3:s Insider, inför dold kamera, uppmuntrade en journalist som låtsades vare en far som slog sitt barn, och rådde honom att hålla tyst om saken och blåneka. Vi har andra profiler i NKMR, en organisation som öppet förespråkar aga, som Tryggve Emstedt och Ruby Harrold-Claesson. Vi har Kerstin Koorti… Och vi har en provkarta på jurister som har det gemensamt att de helst av allt väljer att försvara personer som på goda grunder har misstänkts för brott mot barn...

Denna samling illustra figurer varnar nu sociala och andra myndigheter att inte lägga näsan i blöt och lägga sig i sånt som de anser borde stanna inom familjen... Man blir spyfärdig...

20 kommentarer:

Anonym sa...

hej. är glad att du börjat blogga. du skriver bra och skriver viktiga saker, och jag är alldeles för dålig för att besöka din hemsida... av nån anledning är det lättare att följa en blogg.

allt gott till dig /korp

Erik Rodenborg sa...

Tack korp, det var den första kommentaren jag fått, jag var lite nervös för vad som skulle komma och det var en glad överaskning att det var en vänlig kommentar!
Det bådar kanske gott för framtiden...

Anonym sa...

Vad roligt du bloggar! Ja, man hoppas folk ser till avsändare och undertecknade till såna inlägg som i Världen i dag.

Erik Rodenborg sa...

Hej Anna, om det bara var Världen idag som publicerade det obehagliga inlägget hade det inte gjort så mycket. Men som sagt, samma artikel finns i Svenska Dagbladet idag på http://www.svd.se/dynamiskt/brannpunkt/did_15420083.asp
Medan sådana artiklar publiceras kommer aldrig någon större tidning att tillåta ett svar där personerna bakom ett sådant inlägg granskas närmare..

Erik Rodenborg sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anonym sa...

Ja, onekligen undrar man vad det är på SvD som gör att så mkt sk*t faktiskt har publiceras där. Ja, och så Livets Ords; Världen idag, men det förklarar ju sig själv...Antar att nästa tidning är DSM, som vanligt...
Kul igen du bloggar, har hoppas länge att du skulle börja med det..!

Erik Rodenborg sa...

Tja, jag är nybörjade vad gäller bloggande och har här märkt att intenetadressen till SvD inte verkar läggas ut i sin helhet i min kommentar, eller rättare sagt, först las den ut sen verkade en del av den försvinna...skumt. Men nu har jag till min glädje insett att det går att redigera huvudinlägget så nu har jag lagt in den där istället. Så om nån vill kolla artikeln i SvD gå tillbaka till huvudinlägget...

Anonym sa...

åh shit... blir mörkrädd... det värsta är ju att folk lyssnar på dem...

Erik Rodenborg sa...

Hej korp, jag blir också mörkrädd. Det värsta tycker jag är att inga stora media tillåter inlägg eller program som systematiskt går igenom dessa figurers dolda agenda. Det skulle för alltid diskreditera dem i den offentliga debatten, men det händer inte.

http://pedofilensdotter.blogg.se/ sa...

Hej Kire!
Backlash var grymt bra skrivet!
Jag instämmer av hela mitt hjärta!
Kram Sunny

http://pedofilensdotter.blogg.se/ sa...

Grymt bra!

http://pedofilensdotter.blogg.se/ sa...

Och Du: Grattis till din blogg!
Du behövs.

Erik Rodenborg sa...

Hej Sunny, roligt att du uppskattar Backlash.
Och tack alla som skriver och kommenterar. Det känns bra att veta att man inte skriver i ett vacuum :-)

Lisa sa...

Hej Kire!
Vilket bra inlägg du skrev.
Du har säker läst den redan, men jag måste ändå tipsa om en text av Lennart Hane på NKMR:s hemsida som finns i deras artikelarkiv under rubriken incest.
Jag citerar "sexuella beröringar på barn har förekommit i alla tider utan att tilldra sig någon större uppmärksamhet inom juridik,politik,ekonomi eller faktiskt även inom underhållningen. En våldsam kantring i uppmärksamheten väcktes i början av 80-talet i samband med mediala propagandainsatser"

Det här går väl inte att tolka på så många andra sätt än att han anser att lite sexuella beröringar på barn inte är så mycket att bry sig om, att det är mycket väsen för ingenting.

Lite längre ner skriver han
"De sakkunniga synes i allt väsentligt ha samma uppfattning vad gäller betydelsen för vårdnad och umgängesfrågor av ett otillbörligt sexuellt beteende mot ett litet barn från faderns sida.Det kan sammanfattas på följande sätt:Fadern bör skiljas från barnet och inte tillåtas träffa det. Främsta skälet härtill är risken för upprepande"

Ja, skulle det här vara någon inställlning att kritisera tycker han? Något att protestera mot?

Om sexuella övergrepp mot barn inte är något allvarligt och det inte bör ha betydelse om övergrepp skett när det gäller vårdnad och umgänge, varför är då NKMR:s artikelarkiv fullproppat av texter om falskanklagade föräldrar? Är incest ingenting farligt är det väl inte så farligt att bli falskanklagad?

Den här motsägelsefulla attityden påminner mig om nazister som ena stunden försvarar förintelsen och i nästa stund påstår att den aldrig ägt rum. Konstigt är det iallafall.

Erik Rodenborg sa...

Hej Lisa, tack för upplysningen. Och, ja, parallellen med de som förnekar Förintelsen (men innerst inne stöder den) är i högsta grad relevant!

Feedback66 sa...

Måste bara fråga: i vilket avsnitt av Insider var det Lennart Hane var med? Kommer du ihåg titeln på avsnittet eller något datum? Vore intressant att se programmet, eventuellt om det kan finnas på youtube. Hane är en ganska suspekt figur, minst sagt...

Erik Rodenborg sa...

Feedback66

Nej, tyvärr inte. Däremot vet jag att inslaget fälldes av TV 3:s mesiga granskningsnämnd, med säte i Storbritannien, som tyckte att det var fel att intervjua Hane med dold kamera.

En utskrift av intervjun med Hane fanns på sidan Consequentia, om jag inte minns fel, men den är tyvärr nedlagd.

Om du mailar till Insider kan de nog svara.

MVH Erik

Anonym sa...

Vad gör man när man blir dömd för att ha slagit sitt barn när så inte har skett. Advokater och åklagare är överens om att brått har begåtts. Barnet har ljugit och berättat vid upprepade tillfällen att han har ljugit men de vuxna säger att det är vuxensak och att han inte får ändra sig. Barnet mår nu jättedåligt för att pappan har blivit dömd till fängelse. Vad har barnet för möjlighet att komma ur detta och hur skall barnet kunna leva med detta resten av sitt liv? Var finns rättssäkerheten?

Erik Rodenborg sa...

Anonym 12.53
Det är väl den enklaste sak i världen att skriva anonymt och påstå saker om verkliga eller påhittade rättsfall ingen kan kontrollera.

Eller?

Anonym sa...

Ja, särskilt om den är självupplevd.

Kan stjärnor försvinna spårlöst?

Först trodde jag att denna artikel fanns på en pseudovetenskaplig webbsida. Den säger nämligen just att stjärnor plötsligt spårlöst kan ...