måndag 2 juli 2018

Vampires

Jag kunde inte sova, och så hittade jag denna lite udda vampyrfilm från 1974. (För den som inte har en tanke på att se filmen men vill få en glimt - här finns en trailer.)

Eftersom jag är lite fascinerad av vampyrfilmen som genre började jag se den.

Den visade sig  handla om två lesbiska vampyrer som bor i en slottsliknande byggnad och genom att låtsas vara liftare lurar in män i deras byggnad. män som de sedan suger på blod.

Ett heterosexuellt par som tillfälligt semestrar i en husvagn nära slottet håller dock efter ett tag på att upptäcka deras hemlighet.

Temat skulle kanske idag kunna beskrivas som aningen homfobiskt...

Filmen slutar dock lyckligt. För vampyrerna.

1 kommentar:

Erik Rodenborg sa...

Den börjar i och för sig med en kort, otäck scen av en helt annan. karaktär. Det är dock inte helt klart vad denna har med filmens fortsatta handling att göra.

Den kunna ses som ett tidshopp, en avslutning, i så fall slutar det ändå inte lyckligt för vampyrerna. Men den skulle också kunna ses som en inledning på riktigt - som en bakgrund till att de blev vampyrer.

Filmen avbryts förresten av ovanligt många reklamsnuttar, men de är korta, och de flesta går att avbryta efter 11 sekunder.

Kan stjärnor försvinna spårlöst?

Först trodde jag att denna artikel fanns på en pseudovetenskaplig webbsida. Den säger nämligen just att stjärnor plötsligt spårlöst kan ...