söndag 11 oktober 2020

Återigen till bing.com (ändrad)

 /Sidan är ändrad/ 15 mars 2022/

I  början av 2019 skrev jag om hur sökmotorn bing.com plöttsligt reagerade  på det mest konstiga  sätt när man sökte på mitt namn. Saker som rimligen borde ligga högt, som min blogg i realtid, försvann. Medan de mest obskyra personangrepp mot mig för ex.vis tio år sedan hamnade högst upp. 

Det bör tilläggas att Google inte under den tiden (eller senare) genomgick några sådana förändringar.

Sedan dess har bing.com fortsatt vara konstigt

Jag noterade att nästan  varje gäng min blogg mer direkt la ut en serie inlägg som på ett kontroversiellt sätt  tog upp frågar om övergrepp mot barm lyftets egendomliga utfall mot mig högt upp på Bing - igen. 

Eller om jag skrev kritiska  inlägg om ledande aktörer på förnekarsidan.

Vid ett tillfälle skrev jag ett inlägg som tog upp den hisnande kullerbytta som Ingrid Carlqvist - en gång ledande på förnekarsidan som då nära samarbetade med en stor grupp likasinnade! - nu har gjort. Från att förneka att satanistiska övergrepp finns har hon börjat stöda  QAnon - som hävdar att ett satanistiskt pedofilnätverk bakom kulisserna styr den djupa staten i USA.  

Då  kom jag plötsligt på att kolla vad bing listar om mig just nu. Jag hade onda aningar, och de bekräftades. 

Min blogg i realtid som under det senaste året  - liksom på Google och andra sökprogram - legat högst fanns inte alls. Den låg på första plats  några dar innan, men en försvann. Däremot fanns  tidigare specifika inlägg  av mig på  min blogg med, lite längre ner.  Nu låg istället em hattråd om mig på Flashback som startades för 20 år sedan på -  första plats., 

Men efter det hände nya konstiga saker, exempelvis har en ruta med faktauppgifter om Erik XIV lagts upp i toppen på listan. Och har legat där mycket länge nu (15 mars 2022).

Man kan ju undra  om anledningen till detta är sättet som den nämnde kungen dog på... Kan mycket väl vara så, eftersom  sidan om mig  uppenbarligen har påverkats av  en person (eller möjligen flera) som. måste ha ett nästan patologiskt hat mot mig. 

Det bör noteras att  just nu ( 15 mars 2022) har de en länk utlagd som påstås gå till ett blogginlägg som jag skrivit. Men det gör den inte, den går till en förvirrad sida där man får flera virusvarningar så  fort man klickar på den.

Paranoia? Nej, det är det faktiskt inte. Vilket de som av en händelse liksom  jag kollat detta sökprograms märkliga behandling av mig sedan 2019 torde ha insett...

16 kommentarer:

Anonym sa...

Förstår att du tycker det är obehagligt. Säkert inte en slump. Skönt att du trots det kämpar vidare.
/Torsten

Erik Rodenborg sa...

Tack för det. :-)

Hugge sa...

Tror att detta är något som görs i stor skala för att uppfostra folk till att sitta still i båten och bara prata om "trevliga" saker på sina bloggar. Lär inte fungera på politiskt inkorrekta veteraner men många nya bloggare och youtubare kan nog påverkas av sånt här, ofta omedvetet.

Verutschkow sa...

"Nu ligger istället em hattråd om mig på Flashback som startades för 20 år sedan på - första plats."

Tråden i fråga är dock låst och kommer inte att startas igen såvida du inte tar dig
för något verkligt intressant ...

Och jag vet också en person som är väldigt duktig på att manipulera. Samt på att
förkorta människors liv och innan dess sänka deras livskvalitet rejält. Kanske
är det samma person vi tänker på ...

Erik Rodenborg sa...

Ver Att tråden är låst hjälper ju inte- för det som står det står och alla kan läsa det. Det enda man inte kan göra är att skriva nya inlägg - vilket också innebär att i ingen kan svara på absurditeterna.

Erik Rodenborg sa...

Hugge

Jag brukar inte beteckna mig som (eller ses som) *"politiskt inkorrekt" - så det var nog inte därför det hände. Det som gjorde mig illa berörd den här gången var inte svamlet och lögnerna i Flashback-tråden - det var lite grann att min blogg i realtid plötsligt försvann (som den brukade göra för lite mindre än två år sedan sedan) - men framförallt det där med Erik XIV.

Erik XIV-posten försvann efter ca en halvtimme efter att jag tog upp det här. Innan dess hade det legat flera dar. Vilket är en av många indikationer på att bloggen kollas regelbundet. Det bör noteras att i USA förekom det under 90-talet många trakasserier av det mest konstiga slag mot de som drev linjen att "rituella övergrepp" existerade. Det blev ganska dubbelt - antingen led de (och kanske blev rädda) i det tysta eller också tog de upp det offentligt - och då kunde de mycket lätt anklagas för att vara paranoida.

Det här kan alltså både vara att skrämmas - men alltså också att få mig att agera så att jag verkar paranoid. Det har de nog lyckats med den här gången. ;-) Jag ville markera här, men det är klart möjligt att jag snart tar bort detta detta inlägg.

Hugge sa...

Jag menade politiskt inkorrekt i mycket vid bemärkelse. Jag tror att många stater kontrollerar sökmotorer i syfte att minska lättillgängligheten för helt laglig men misshaglig info. Till största delen görs detta med automatiska algoritmer som kräver minimalt med mänsklig input. Förmodligen söker dessa algoritmer ofta och regelbundet av siter för att klassificera i vilken grad varje site ska manipuleras i sökresultaten.
En algoritm som t.ex vill försämra din placering i sökresultaten kan välja första bästa resultat som på något sätt kan förväxlas med dig. Ofta blir det väldigt långsökta saker när ingen människa är inblandad. Typ, bloggen skriver om hallonbåtar, då kan den flyttas ner i resultaten till förmån för en blogg som skriver om segling.
Lite skumt dock med ändringen en halvtimme senare. Detta kan dock ha sin automatiska förklaring. Om algoritmen är inställd på att känna igen fraser som tyder på att en bloggare beklagar sig över att vara utsatt för manipulerade sökresultat så kan algoritmen delvis eller till fullo reversera manipulationen.
Att det finns algoritmer som används i manipulerande syfte är ju dock inget som utesluter en mänsklig aktör . Men även om så vore måste det ses som väldigt patetiskt att hota någon genom manipulation av sökresultat. Jag skulle bry mig lika lite om ett dylikt hot som jag bryr mig om en knähund som morrar åt mig högt upp på en balkong när jag går förbi.

Hugge sa...

PPS: Liknelsen med morrande knähund var fel i ett avseende, jag skulle inte bry mig om att informera folk om en morrande knähund, däremot kan det ha sin poäng att informera folk om att ens motståndare beter sig som morrande knähundar.

Erik Rodenborg sa...

Hugge

Algoritmer i all ära, men jag anser att det måste finnas något annat inblandat här. När det började i december 2018 kom det med en gång, från att Bing i stort sett hade en lista som liknade Google. Det kom alltså från den ena dagen till den andra, I förändringens första fas ersattes nästan alla "neutrala" länkar med nya som bestod av gamla poster av två typer, Dels andra som säger att jag är en galen hysteriker som tro på satanistiska konspirationer. Dels gamla ovanligt misslyckade poster av mig där jag gav intrycket av att vara deprimerad, sur eller ologisk.

När jag först tog upp det i min blogg ändrades Bings lista snabbt. Den var fortfarande skev men inte så öppet skriande skev som innan jag svarade.

En gång i tiden handlade denna blogg oerhört mycket om debatten om övergrepp mot barn. Det har tonats ner kraftig de senaste åren, , men varje gång som det ser ut som att jag kommer att återgå till det fokus bloggen hade förut, blir Bings lista mer så att säga "fientlig".

Ja, ja, jag vet att detta låter som paranoia, men det är inte alltid fel att vara "paranoid". För att citera ett citat jag såg en gång, men inte kommer ihåg var.

"I vår tid är det endast de paranoida som ställer de verkliga frågorna".

Överdrivet, absolut, men NÅGOT ligger det i det. ;-)

Hugge sa...

Även om algoritmer skulle vara boven i dramat så kan man ju bli fundersam över att folk med inflytande över algoritmerna i så fall anser att rituella övergrepp bör manipuleras ner i sökresultaten. Jag kan tänka mig att ämnet blivit än mer känsligt i samband med Epstein och Qanon.

Erik Rodenborg sa...

Troligen. Och även annat - som ex.vis publiciteten kring en grupp som Order of Nine Angles.

Verutschkow sa...

"Ver Att tråden är låst hjälper ju inte- för det som står det står och alla kan läsa det. Det enda man inte kan göra är att skriva nya inlägg - vilket också innebär att i ingen kan svara på absurditeterna."

Menar du att du själv skulle vilja gå in på FB, registrera dig under
ditt eget namn eller en signatur och sedan försöka lägga bilden av
dig själv till rätta ?

Det går alltså att begära att en stängd tråd öppnas men då måste du
vara registrerad. Men du kan fortfarande vara anonym.

Du har ju så många egna bloggar så vad skulle du vinna på att bli
FBskribent ? Titta på hur det gick för Hamid ...

Erik Rodenborg sa...

Nej, jag vill inte skriva på Flashback.Och det är ju bra att den inte flyttas upp så att fler läser den. Men om man får tro Bing måste ju väldigt många läsa den i alla fall. Men man bör definitivt inte tro Bing.

Det vore i och för sig bra om någon hade svarat på absurditeterna. Men att så sker är ju inte så vanligt på Flashback.

Verutschkow sa...

Om du förser mig med lite argument kan jag försöka argumentera med
Flashbacks moderatorer. Har visserligen tidigare försökt i egen sak
utan att lyckas men man vet ju aldrig ...

Men att din tråd skulle försvinna skall du inte räkna med. Däremot
skulle ju hela Flashback kunna försvinna och det finns de som tror
sig kunna lyckas med detta. Själv är jag tveksam ...

Sedan kan man ju undra vem som använder Bing numera. Säga vad man
vill om Google men deras sökningar går inte av för hackor.

Men, visst, på vissa allmänna bibliotek är faktiskt Bing standard
och det du får om du inte anger något annat.

Erik Rodenborg sa...

"Om du förser mig med lite argument kan jag"...

För gudinnans skull - NEJ.... Det skulle kunna öppna en ny våg av förtal och skvaller som efter ett tag även skulle påverka Google-sökningar.

På Södertälje huvudbibliotek var förut Bing standard. Men nu finns Google Chrome högst upp så de flesta väljer nog den nu.

Verutschkow sa...

Annars är ju "din" FBtråd märkligt ryckig även om det nu inte ens handlar
om dödsryckningar. Observera att det finns exakt 13 (!) inlägg i tråden.
Men du är väl inte så värst vidskeplig ?

2000 startas tråden. 2 inlägg detta år.
2003 blir det 4 inlägg.
2014 2 inlägg och 2015 endast 1.
2017 blir det 4 st inlägg varav det sista är av moderatorn som stänger tråden.

Jämför t ex detta med den tråd som påstås handla om undertecknad. Kort men
intensiv vid jämförelse.

Loge Master / Divin (old)
fr. Arachnid (old)
Och de här 2 ovan från 2000 är knappast verksamma längre på FB ...

En paradox

Tillvaron är just nu full av paradoxer. Nu har exempelvis en lag som är klart antifeministisk, röstats igenom, och de enda som röstar emot d...