söndag 6 maj 2018

På mardrömslika äventyr i ett exotiskt land

Igår råkade jag få se en film som inte direkt kan rekommenderas. Men den var lite udda.

Det var en skräckfilm om hur fyra män åker på semester till ett exotiskt land. I landet finns mörka skogar, som döljer fasansfulla hemligheter.

I dessa mörka skogar har hedendomen aldrig dött ut. Där finns en urbefolkning som dyrkar otäcka monster - som de offrar människor till.

De fyra decimeras en efter en, och blir till offer för dessa väsen. Endast en överlever.

Det som gör filmen så udda är att  det exotiska  landet med sina djupa och otäcka skogar, och primitiva och mordiska urbefolkning  är - Sverige.

Filmen utspelar sig någonstans i svenska skogar, på gränsen till Norge.

De fyra männen talar engelska och har aldrig varit i Sverige förut. Och ångrar nog att de någonsin satte sin fot i detta gudsförgätna land.

Hur kommer denna film att påverka vår turistindustri? Kommer folk att undvika detta otäcka land eller kommer det kanske att leda till att monsterfantaster kommer att invadera de svenska skogarna?  ;-)

Om någon till äventyrs vill se den, kan ju hen först kolla trailern - här.

PS. Och ja, handlingen utspelar sig uppenbarligen så pass långt söderut att ingen torde misstänka att "urbefolkningen" syftar på samer. Det är en svensk urbefolkning - och någonstans i filmen finns också, om jag minns rätt, referenser till fornnordisk religion - och fornnordiska gudar.

Inga kommentarer: