tisdag 1 maj 2018

Joan Jett och "I love playing with fire"

Jag kände till Runaways sedan sent 1977, men vad som hände efteråt hade jag väl inget direkt grepp om förrän några år sedan.

Minns inte riktigt när jag först kollade upp det - möjligen började det när jag fattade att bloggaren NoBoyToy gillade Joan Jett.

Det gjorde jag med, redan i slutet av sjuttiotalet. Hon var den som gjorde mest intryck på mig, och jag tyckte Runaways blev bättre efter att den tidigare stjärnan Cherrie Currie lämnade, och Jett så att säga fick mer plats.

Överhuvudtaget var kanske Joan Jett den mest talangfulla i Runaways.  Det kan man ju diskutera - men det var klart att hon gav ett mer aggressivt och oberoende intryck än Runaways tidigare stjärna Cherrie Currie. Det skulle möjligen kanske kunna gå att säga att Currie satsade lite mer på sex, och Jett lite mer på aggressivitet.  Möjligen förklarar det att många män som efteråt skrivit om Runaways verkar föredra Cherrie Currie.

Jag tillhör inte dem. Jag tycker att Jetts mer aggressiva framtoning ger ett lite, ska vi säga friskare intryck. Det är förstås ett oklart ord och fråga mig inte exakt vad jag menar.

Här tolkar Joan Jett några år senare en äldre Runawayslåt - I love playing with fire.

Det är en intensiv tolkning. Jag tycker att den är bättre än den gamla Runawaysversionen.

Inga kommentarer: