torsdag 17 maj 2018

Ina och Nina och Stina

1967 låg en märklig melodi, med den än märkligare titeln I Was Kaiser Bill's Batman på listorna. Det var inte en sång, för den visslades fram av någon som kallade sig Whistling Jack Smith.

Men den fick en svensk version som faktiskt var en sång, och hade en text. Den har jag letat efter på YouTube under många år.

Anledningen är att den gick in i mitt huvud när den kom, också 1967. Den hette Ina och Nina och Stina och sjöngs av Mona Wessman. Jag har länge velat höra om den.

Om man hoppas på att en viss sång ska komma in på YouTube blir man ofta bönhörd, men det kan ta en tid. Jag vet inte hur länge jag väntat på denna, men nu detta år lades den faktiskt upp där.

Jag har bara mints låten, och har inte kommit ihåg texten. Nu när jag gjort det tycker jag nog att den är nästan lika konstig som titeln på den engelska förlagan - men framför allt är den en smula töntig.

Men sången är suggestiv, på något gåtfullt  sätt - tyckte jag då, och tycker jag nog fortfarande. I alla fall lite grann.

En varning. Kolla längst ner hur långt det är kvar till slutet så att ni inte stänger av den i förtid. Precis som I Was Kaiser Bill's Batman har den nämligen ett falskt slut, en bit efter mitten av sången.

Den kan höras här.

6 kommentarer:

pohjax sa...

Den har alltid varit bra.Har f ö alltid gillat Mona W.
Hittade nyligen en dansk version på Utube = Gitte Hænning, Ulla Pia, Grethe Sønck "Klara og Clara og Trine".Den är kul.

Erik Rodenborg sa...

Den danska versionen. https://www.youtube.com/watch?v=A1ziX27TUyg

Erik Rodenborg sa...

Det engelska originalet. https://www.youtube.com/watch?v=39dJptQV_Jc

Erik Rodenborg sa...

Det skulle vara intressant att veta varför jag plötsligt under den senaste dagen fått över 700 besökare på just detta inlägg.

Anonym sa...

Melodikrysset!

Erik Rodenborg sa...

:-)

En paradox

Tillvaron är just nu full av paradoxer. Nu har exempelvis en lag som är klart antifeministisk, röstats igenom, och de enda som röstar emot d...