måndag 9 mars 2020

Covid-19 - mindre farlig än befarat?

TILLÄGG

Sedan detta skrevs har läget skärpts. Vi har nu en pandemi. och det bästa svaret på det vore en global planering. Någonting i stil med det som föreslås här.....
-----------------------------------------------------------------
Från SvD idag.

"Totalt är drygt 240 personer smittade i Sverige – men ännu har inga dödsfall rapporterats och enligt WHO-rådgivaren Johan Giesecke kan nya coronaviruset vara mindre farligt än tidigare uppskattat.
 

– Om man räknar ihop de nordiska länderna med Tyskland har vi mellan 1 500–2 000 fall men inte ett enda dödsfall. Det tycker jag visar att den här sjukdomen inte är riktigt lika farlig som vi har trott, fortsätter han.,"

Tänkte faktiskt så redan igår, då var de kända dödsfallen  för Covid-19 i Sverige 203,  och antalet döda noll. Men om det är så låga procent dödssiffror i Norden och Tyskland varför är det så många fler  i Kina, Iran och Italien?

Det år i så fall lite underligt.

PS. Den länk jag lade upp leder inte längre till den text  jag citerar. Så jag tar bort den. SvD tycks alltså ha bytt ut texten men behållit länken.

PPS. När jag lade ut detta hade både SvD och DN den typen av "lugnande" artiklar som tog upp att utifrån statistiken i Norden och Tyskland verkade sjukdomen vara mindre farlig än man tidigare trott. Nu verkar dessa ha försvunnit...trots att vi fortfarande inte har ett enda dödsfall i Sverige. Det hela blir mer och mer konstigt. 

Så här ska det nya Cronaviruset se ut...

1 kommentar:

Verutschkow sa...

Sitter man bara hemma vid sin dator hela tiden lär inget farligt kunna hända.

Men, stora konserter och dito evenemang inom sport måste numera anses befinna
sig i den definitiva riskzonen ...

JK Rowling om transfrågor

I det häxjaktsliknande klimat som har skapats efter att Harry Potter- författaren JK Rowling twittrat om translagen i Skottand kan det finna...