onsdag 25 mars 2020

Absolut ingen covid-19-skeptiker...

Jag märker att jag skulle kunna låta som en parallell till en "klimatskeptiker" när jag länkar till uppfsttni9ngar  att de metoder som an vänds för att stoppa sjukdomen kan leda till värre saker än själva sjukdomen.

Men jag är absolut ingen covid-19-skeptiker. Däremot kanske jag i alla fall hoppas på ett  mildare scenario än många befarat.

Nu sitter jag i den lokala svenska covid-19-stormens  centrum - Stockholmsområdet. Roligare kan man ha det.

De intensiva känslorna gör att jag inte kan ha någon välgrundad åsikt om vad man bör göra eller inte göra. Kina gjorde en hel del misstag  i början, men verkar sedan agerat både beslutsamt och rationellt., Men de hade en i mycket hög grad statskontrollerad ekonomi - och även ett mycket hårt kontrollerat samhällsliv.

Sydkorea tycks dock också agerat effektivt, med sina masstestningar. Skulle gärna önska att Sverige gjorde detsamma... med det har kanske inte vår misskötta, nedskurna och privatiserade  sjukvård råd med....

Istället för att argumentera vidare med dåligt underbyggda åsikter lägger jag endast ut en blid som till viss grad kan beskriva känslokaoset efter att råkat läsa igenom vad en av dagens kvällstidningar skrev om covid-19:s senaste  härjningar.


Edvard Munch, Skriet, 1893.

8 kommentarer:

Tidlösa sa...

LRP-COFI considering to endorse Joe Biden. Fact!

Jag skojar inte. 1914?

Tidlösa sa...

Kolla deras sajt. Har de fått politisk corona?

Tidlösa sa...

Har inte heller någon åsikt. Kaos med informationen. Det enda jag gör är att sitta hemma 95% av tiden.

Erik Rodenborg sa...

Tidlösa 01.23

Här är länken.
http://lrp-cofi.org/statements/elections-capitalist-parties.html

Jag har aldrig stött den principiella åsikten att man aldrig kan rösta på en borgerlig kandidat. Jag var sympatisör till RMF 1972, men ansåg ändå att man i USA borde uppmanat till en röstning på George McGovern, för Vietnamkrigets skull.

Joe Biden är mer än förfärlig, men om det endast finns två alternativ, Biden och Trump, skulle jag nog om jag bodde i USA övervägt att rösta på Biden. Men framförallt av andra orsaker än de LRP för fram. Nämligen den globala uppvärmningen.

Det republikanska partiet domineras numera av personer som förnekar den globala uppvärmningen. För Trumps del har det gått så långt att han även formellt dragit USA ur allt samarbete i den frågan.

Med Trump vid makten i USA kan dessutom Bosonaro ha världens mäktigaste stat i ryggen när han skövlar Amazonas.

Att världens ekonomiskt starkaste (eller kanske numera näst starkaste?) land öppet driver en sådan linje är ett hot mot mänskligheten.

Noam Chomsky har hävdat att det republikanska partiet är "The Most Dangerous Organization in Human History". Se https://www.youtube.com/watch?v=O34JM4Xdf3g

Han kan faktiskt ha rätt.


PS. Kan du inte berätta nån gång om hur det kom sig att du (enigt uppgift) under en lång tid kollade alla vänsterorganisationer i världen och sedan kom fram till att just LRP/COFI var den enda organisation i denna värld som hade ett genomförbart program för världsrevolutionen, och gick med där?

Eftersom du även tidigare varit mycket intresserad av sekter låter det lite som ..."going native". ;-)

Tidlösa sa...

Inte nu har bara tillgång till mobil. Brand kallade mig den ende sektologen som faktiskt grundat en egen sekt ha ha.

Off topic. Visste du att Eric Lerner har en egen kanal på Youtube

Tidlösa sa...

Den heter LPPFusion.

Tidlösa sa...

En ironisk detalj med LRP är att de nu är mer höger än FRP och Paul White som de anklagade för högeravvikelser...

Erik Rodenborg sa...

Tack för tipset om Eric J Lerner. När jag först såg titeln blev jag inte så entusiastisk, eftersom jag är måttligt intresserad av hans fusions-teorier. Men den verkar också innehålla uppdateringar av hans kosmologiska åsikter, och dem vill jag gärna se...

JK Rowling om transfrågor

I det häxjaktsliknande drevet som har skapats efter att Harry Potter- författaren JK Rowling twittrat om translagen i Skottand kan det finna...