lördag 1 april 2023

Att kombinera berättelser

Men lite kul kan man ju ändå få, om ChatGPT blandar ihop historier, som här Fem-böcker och Baskervilles hund

"Kan du skriva en berättelse där George, Julian, Timmy,  Anne och Dick möter Baskervilles hund?"

"George, Julian, Timmy, Anne och Dick hade varit på en spännande campingresa i Dartmoors vilda natur i flera dagar när de hörde talas om legenden om Baskervilles hund. De var alla överens om att de ville se om det fanns någon sanning bakom historien om den stora och skrämmande hunden som ansågs vara en ondskefull varelse.

De bestämde sig för att ge sig ut på en vandring för att se om de kunde hitta några ledtrådar eller bevis på hundens existens. Men efter ett tag märkte de att de hade gått vilse. Solen hade gått ner och det var kolsvart. Plötsligt hörde de ett djur som skällde högt i fjärran. Det lät som om det var nära. De blev rädda, men bestämde sig för att försöka hitta källan till ljudet.

Efter en kort promenad hittade de en stor stenbyggnad som såg ut som ett slott. De märkte också att hunden hade slutat skälla. De bestämde sig för att undersöka byggnaden och gick in.

De insåg snart att det var en gammal herrgård som hade varit övergiven i flera år. Plötsligt hörde de ett obehagligt ljud, som om något stort och tungt rörde sig i byggnaden. De blev rädda, men de beslutade sig för att gå djupare in i huset.

Plötsligt stod de öga mot öga med en stor, skrämmande hund. Det var Baskervilles hund, precis som de hade hört talas om! Men hunden var inte ond, utan snarare rädd och förvirrad. De började närma sig försiktigt och gav hunden några godbitar de hade i fickorna. Efter en stund verkade hunden känna sig trygg med dem.

De insåg att Baskervilles hund inte var ond utan bara en borttappad och rädd varelse. Tillsammans lyckades de få hunden ut ur byggnaden och tog med den tillbaka till staden, där de lyckades hitta dess ägare.

Tack vare George, Julian, Timmy, Anne och Dick kunde Baskervilles hund återförenas med sin familj och alla kunde andas ut efter ett äventyr som de aldrig kommer att glömma."

Inga kommentarer:

Hossi

Sabine Hossenfelder har tydligen fått en asteroid uppkallad efter sig .  NASA ringde henne en dag och sa att de ville ha en asteroid uppka...