onsdag 26 april 2023

Självbestämmanderätt för Taiwan

Jag vet inte om jag nödvändigtvis håller med om alla argument i detta inlägg, men i grunden stöder jag huvudtesen. Jag är också helt emot att Fastlandskina invaderar Taiwan. 

Opinionsundersökningar visar att ca 93 procent i Taiwan är emot en anslutning till Fastlandskina. Jag är för nationell självbestämmanderätt - alltså stöder jag Taiwans rätt att slippa höra till Fastlandskina.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Utanför detta ämne men:

Den här mannen tycks ha en filosofi som jag gissar
du kan känna viss sympati för... Min enkla tanke.

https://www.hemhyra.se/nyheter/tranemobon-bengt-fajtas-for-sin-tomma-lya-i-goteborg-rena-rama-nordkorea/

Erik Rodenborg sa...

Min bostadssituation skiljer sig ju helt från hans. Den lägenhet jag bor i har jag väl i stort sett hela tiden.

Däremot har vi ju läst ungefär samma ämnen på universitetet. Han har bland annat läst arkeologi, etnologi och religionsvetenskap. Jag har bland annat läst arkeologi, etnologi och religionshistoria.

Vad gäller att han bor i ett annat hus än det han hyr hade jag på samma sätt augusti 1978 - juni 1979. Jag minns att det fanns en del som tyckte att det var omoraliskt att man gjorde det när det var bostadsbrist.

Men saken var att jag var internatelev på Jakobsbergs folkhögskola och ville ha lägenheten kvar när jag hade slutat skolan. Men till sist gav jag upp - jag sa upp lägenheten juni 1979.

Jag kunde till en början förstå hans argument, men om jag tänker efter ett tag tycker jag nog att Familjebostäder har tyngre argument än vad han har.

Erik Rodenborg sa...

PS. Familjebostäder är ju både i Göteborg och Stockholm offentligägda bostadsföretag. De driver inte bostadsföretagen för att tjäna pengar utan för att tillfredställa allmänna behov. Så deras argumentering är ju ganska så logisk.

Verutschkow sa...

"Självbestämanderätt"

"Jag är för nationell självbestämmanderätt"

Är du för eller emot 2 m i självbestämmande ? Det är ju rubriken !!!

Erik Rodenborg sa...

Hmm.. Rubriken ska ändras nu.

Hossi

Sabine Hossenfelder har tydligen fått en asteroid uppkallad efter sig .  NASA ringde henne en dag och sa att de ville ha en asteroid uppka...