torsdag 7 juni 2018

Varav SD:s hjärta är fullt - talar voteringsknappen

Jag säger inte att Sverigedemokraterna är nazister, eller ens fascister. Även om de förvisso har ett nazistiskt förflutet.

Idag är de ett högerpopulistiskt parti som låtsas försvara "vanliga" svenskars intressen. Som de hävdar är hotade av människor som har det ännu sämre.

Att tro att man försvarar "vanliga" människor ur den dominerande etniska gruppen i ett land genom att jaga syndabockar bland andra etniska grupper - se där liknar de ändå nazisterna.

Att slå nedåt istället för uppåt har aldrig varit något bra recept för att försvara någons intressen. Förr eller senare kanske många av SD:s anhängare inser det. Man kan ju alltid hoppas.

I denna insändare i Dala-Demokraten kan vi hitta några exempel på hur SD röstat i riksdagen.

"- De röstade EMOT att höja arbetslöshetsersättningen. - De röstade EMOT att ha en avdragsgiltig fackavgift. - De röstade EMOT att det kritiserade arbetsmarknadsprogrammet Fas 3 ska läggas ned. - De röstade EMOT en nollvision om dödsolyckor i arbetslivet. - De röstade EMOT att visstidsanställda som jobbat i fem år ska ha rätt till heltidsanställning.

- De röstade EMOT att det ska vara en rättighet att jobba heltid. - De röstade EMOT att skatterna ska sänkas för pensionärer. - De röstade EMOT att arbetsskadeersättningen ska behandla kvinnors skador på samma sätt som mäns. - De röstade EMOT ett förslag om att det ska vara nationell rättighet för utsatta kvinnor att kunna söka sig till en kvinnojour. - De röstade EMOT att ställa villkor enligt kollektivavtal vid offentliga upphandlingar."


Varav hjärtat är fullt talar munnen, säger ett talesätt. Freud ändrade "talar munnen" till "talar drömmen". Men SD bör inte bedömas efter vare sig sina ord eller efter sina deliriska drömmar. De bör bedömas utifrån sina handlingar.

Varav SD:s hjärta är fullt talar voteringsknappen. Förutsatt, förstås, att de har något hjärta.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vilket skitsnack!

Erik Rodenborg sa...

Jaha, jaså det tycker du, "Anonym" . Eller låtsas att du tycker. Utan att förklara varför. Det är sådana här tramskommentarer man kan få om man kritiserar vissa grupper. Som förövarförsvarare/pedofil-lobyister. Eller SD.

Dessa båda grupperingar har många anhängare som verkar ha fått sina stora hjärnor av misstag. De kunde gott klara sig med ryggmärgen. För att nu parafrasera Einstein.

Och du som skrev den anonyma kommentaren. Nästa gång du vill avslöja att du inte kan argumentera kan du väl sätta ut ditt namn.