torsdag 3 mars 2022

Ukraina från ett annat perspektiv

 I denna debattartikel i Internationalen kan man finna ett perspektiv på Ukraina som, skiljer sig från den som vi tar del av .i de stora media. Författaren är klart emot den ryska invasionen, men lägger fram saker som definitivt problematiserar den bild vi oftast brukar få idag.

 I den kan man bland annat läsa detta:

" När den, enligt alla internationella valobservatörer, demokratiskt valda presidenten Viktor Janukovitj störtades i det väststödda Maidan-upproret 2014 marginaliserade det nya styret den rysktalande befolkningen i öster både kulturellt och politiskt. 

Representanter för Regionernas parti förföljdes och det allierade ukrainska Kommunistpartiet förbjöds trots att det hade ett ansenligt stöd i de östra delarna. Ryskan förlorade sin status som officiellt språk och en diktatorisk anti-kommunistisk kampanj inleddes där sången Internationalen, socialistiska Första maj-firanden och marxistisk litteratur förbjöds. Den här tidningen och denna text vore med andra ord olaglig att sprida i Ukraina."

Jag kan inte bedöms alla sakuppgifter i inlägget, men om någon anser sig kunna vederlägga dem - försök gärna.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Man får väl vara öppen för alternativa perspektiv.
Det enda jag kan konstatera lokalt här och nu är
att jag idag slogs av hur tyst allting är omkring
där jag bor. Som en söndag mitt på fredag em.
Som när Covid 19 var ny och alla höll sig mest hemma...
Kanske är det helgdag utan att jag vet det?

Anonym sa...

https://nyheter.swebbtv.se/ukraina-har-varit-usas-leksak-sa-byggdes-konflikten-upp/

Annat perspektiv var ordet ...

Med Vänsterpartiet första maj

Jag demonstrerade med Vänsterpartiet i Södertälje idag. Samling 12.30, avgång 13.00 och vi gick till stora torget. Ett möte med bland anna...