söndag 27 mars 2022

Joe Biden - snart är katastrofen ett faktum

Högerflygeln i det demokratiska partiet var angelägen om att få en presidentkandidat, som de kunde vara helt säkra på var lojal.

Den enda av dessa som de hade en chans att få vald var Joe Biden.  

Så de valde honom, trots att de redan då visste att han led av en ganska snabbt framskridande senilitet. Kombinerad med en obehaglig kroppslig gränslöshet mot barn i de mest officiella sammanhang,  som faktiskt gav många associationer till pedofili.'

Biden kunde ses som en katastrof i vardande. Nu är snart katastrofen ett faktum. Att ha en alltmer senil president som företräder en stormakt i en situation på gränsen till ett krig är en katastrof. Hans senaste önskan om att Putin ska störtas torde i och för sig delas av många, men det är ju inte riktigt menat att USA:s president ska uttrycka önskemål om  en statskupp i Ryssland.

Att ständigt försöka hitta så grova skällsord som möjligt när han nämner Putin, är inte heller riktigt vad man väntar sig av ledaren för världens starkaste militärmakt.

De som tror att detta är ett uttryck för en extraordinärt hård linje från USA missar att det till stor del även är en medicinsk fråga.

Kamala Harris väntar i kulisserna. Många i USA hoppas nog att hon kommer att kunna ta över i tid

 Kamala Harris

7 kommentarer:

Tidlösa sa...

https://www.breitbart.com/politics/2021/12/17/joe-biden-refers-kamala-harris-president/

Ibland är Bidens felsägningar ganska roliga...

Tidlösa sa...

Harris verkar inte heller särskilt smart, ärligt talat, men det stämmer att i princip vem som helst är bättre än Biden. Det är ironiskt, eftersom Biden faktiskt hade något slags "folkligt stöd" bland demokraternas väljare, medan Harris tvingades avbryta kampanjen innan primärvalen ens började! Hon blev vicepresident tack vare stöd från miljonärerna i Silicon Valley som ger demokraterna frikostiga kampanjbidrag...

Harris har alltså noll folkligt stöd.

Den enda "fördelen" med Biden är att t.ex. ryssarna antagligen vet att han är senil, och fattar att någon annan bestämmer egentligen (kanske Blinken när det gäller utrikespolitiken). Detta till skillnad från Trump, där man aldrig kunde vara säker på vad som egentligen gällde.

Erik Rodenborg sa...

Det finns ledande ryska politiker som den senaste tiden faktiskt har sagt att Bidens uttalanden mest ska ses som ett uttryck för senilitet.

Erik Rodenborg sa...

"Folkliga" opinioner i USA kan från vår horisont ofta ses som lite konstiga. Själv skulle jag ha haft betydligt mindre motstånd mot att rösta på Harris än på Biden. Därmed inte sagt att jag skulle ha velat rösta på någon av dem.

Tidlösa sa...

https://www.breitbart.com/politics/2022/03/29/white-house-clarifies-joe-biden-claim-u-s-troops-training-ukrainians-poland/

Biden fortsätter att göra märkliga uttalanden i Polen. Eller avslöjar han amerikanska försvarshemligheter?

Erik Rodenborg sa...

Vem vet. Han är tillräckligt förvirrad för att kunna göra sådant av misstag. Om det inte vore för att han är uppenbart senil skulle man ju kunnat utveckla konspirationsteorier om att han är betald agent för Trump. eller Putin, eller båda. Men det behövs knappast - hans senilitet räcker alldeles utmärkt som förklaring.

När jag sommaren 2020 tog del av den ena videon efter den andra där det klart framgick att Biden kombinerade en bitvis nästan total förvirring, med exempel efter exempel på pedofil-liknande kroppskontakt med barn, misstänkte jag att det skulle bidra till en valseger för Trump.

Men USA är ett konstigt land. I Sverige skulle det vara omöjligt att få Biden som valvinnare. Och det gäller också i ett stort antal andra länder.

Men detta gäller för övrigt också om att få Trump som valvinnare. Båda dessa skulle i de flesta länder jag vet något om gallrats bort i ett mycket tidigt stadium.

Varför detta inte gäller USA borde kanske kunna bli ämnet för en avhandling i sociologi, socialantropologi, eller etnologi.

För att nu låta som nån sorts inbiten "anti-amerikan"....

Verutschkow sa...

Takt och ton tycks vara viktigt i en krigssituation ...

Själv har jag svårt att förstå det där med krigets lagar när det i
grunden handlar om förbrytelser som begås och som man alltså försöker
reglera.

Med Vänsterpartiet första maj

Jag demonstrerade med Vänsterpartiet i Södertälje idag. Samling 12.30, avgång 13.00 och vi gick till stora torget. Ett möte med bland anna...