lördag 12 februari 2022

Mår fortfarande illa

Jag tycker att Sherlock Holmes är en fascinerande litterär gestalt   och Roger Moore - faktiskt! -  en fascinerande (i brist på bättre ord) skådespelare.

Men att kombinera dessa genom att  låta Roger Moore spela Sherlock Holmes är en absurditet som med god marginal passerar gränsen till det uppenbart smaklösa. Att Roger Moore inte passar till att spela Holmes borde väl vara alltför - ja, just det, uppenbart.

Den som tvivlar på detta  kan ju se Sherlock Holmes in New York (1976), där Moore presenterar den troligen minst övertygande Holmes-tolkningen i filmhistorien. 

Men, nej, gör inte det. Jag gjorde det, och jag mår fortfarande illa..

 

 
Bör nog inte spelas av Roger Moore 

4 kommentarer:

Tidlösa sa...

Har bara sett lite i början. "Sherlock Holmes" ser ut och låter som en överklassnobb. Lite Röda Nejlikan över det hela.

Erik Rodenborg sa...

I den överväldigande majoriteten av de inspelningar Roger Moore deltog i (och som som bekant deltog han i många!) spelade han överklassnobbar. Det gjorde han riktigt övertygande, vilket nog inte var någon tillfällighet.

Hur man än ser på Sherlock Holmes som litterär figur är "överklassnobb" ingen bra beskrivning av hans karaktär. Idén att låta just Moore spela honom ger intrycket av en ren hjärnkollaps.

Verutschkow sa...

https://seriewikin.serieframjandet.se/index.php/Sk%C3%A4rlock_Holm

Finns varianter att tillgå ...

Erik Rodenborg sa...

Jag var intresserad av serier 1966,, när jag var elva år - sedan förlorade jag nästen helt detta intresset

..."not just one of your toys"...

Ovanstående citat är från "Queens of Noise" med gruppen Runaways. De senaste kanske tolv åren har jag alltid associerat den låten ...