fredag 18 februari 2022

Favorit i repris...

"Snoopy vs the red baron"  gick upp på åttonde plats på Tio i Topp 18 februari 1967,  idag för 55 år sedan.  Då hade jag nyss fyllt tolv är

Den dröjde sig kvar ganska länge, och när jag  började lyssna på popmusik och listor som Tio i Topp och Kvällstoppen senare på våren detta år, gjorde denna låt definitivt ett intryck på mig.

Det finns de som tycker att den är oerhört pinsam, Jag tyckte om den.  Dels tyckte jag att den var rolig, men det var något annat också.

Om man tar texten och läser den rent bokstavligt säger den ju faktiskt att en liten hund kan besegra en krigarbaron, som har tillgång till den  mest avancerade krigsteknologi.

Vad som inte är roligt är att det är ca 55 år sedan jag hörde den första gången. För det känns som - om inte som igår, i alla fall som i förrgår.

Den kan höras här (tillsammans med ett framförande av gruppen), och  texten kan man ta del av här .-

----------------------------------------------------------

Tillägg 

Vad jag inte fattat förut  är att Snoopy mötte "the Red Baron" även i en del av serierna. Det var alltså inget som Royal Guardsmen hittade på.

1 kommentar:

Verutschkow sa...

Snobben var också rolig i de seriestrippar där han satt ovanpå sin hundkoja
och låtsades vara "Världens bästa affärsbiträde" ...

- Hallå, där Kaj, vad tar vi för honungen i dag ? (UTTALAT MED HÖG RÖST !!!)
- Jag vet det mycket väl, men jag gillar att skrika. (SAGT MED GENERAT LEENDE)

Hö, hö ,hö ...

..."not just one of your toys"...

Ovanstående citat är från "Queens of Noise" med gruppen Runaways. De senaste kanske tolv åren har jag alltid associerat den låten ...