onsdag 6 juli 2022

Proletären-intervju med ROKS ordförande - om en viktig fråga

Den intervju som jag länkar till nedan, med ROKS-ordföranden Jenny Westerstrand, kan man alltså läsa i Proletären, organ för "Kommunistiska Partiet". Det skulle förstås inte ha kunnat ske på Frank Baudes tid...Men det kan ju ibland hända saker på de mest oväntade håll... 

Att de publicerar detta talar talar faktiskt till KP:s fördel. 

Att kvinnojourerna, och då i synnerhet ROKS, ofta varit besvärande för de makthavande, vet vi ju. Och den lagändring som tas upp i denna intervju skulle vara att stort slag mot kvinnojourernas aktivitet.

Så här beskrivs den i ingressen.

"Bara under första halvåret i år har nästan lika många kvinnor dödats av män de haft en relation med som under hela 2021. Samtidigt vill regeringen införa en lag som innebär att en kvinna som flyr till en kvinnojour och har barnen med sig förlorar vårdnaden av sina barn, eftersom de då ska omhändertas av socialtjänsten."

Det är sorgligt, men jag blir inte alls förvånad. Tyvärr.

Intervjun kan läsas här.

2 kommentarer:

Anonym sa...

https://sverigesradio.se/artikel/en-anhallen-efter-misstankt-mord-i-spanga

Erik Rodenborg sa...

Jag har för mig att du i ett svagt ögonblick lovade att sluta lägga ut länkar om kvinnor som begår mord. Men tydligen kunde du inte slita dig från den... vanan.

..."not just one of your toys"...

Ovanstående citat är från "Queens of Noise" med gruppen Runaways. De senaste kanske tolv åren har jag alltid associerat den låten ...