fredag 26 november 2021

Matilda Ekeblad angriper Sverigedemokraterna från höger

Här kan man ta del av hur Matilda Ekeblad - ordförande i Moderata Ungdomsförbundet - gör ett hårt angrepp mot Sverigedemokraterna. Hon verkar nästan upprörd.

På vad? SD:s nazistiska rötter? Invandrarfientligheten? Islamofobin? Alla deras aktivister som har avslöjats som slagskämpar, våldsbrottslingar, anti-semiter etc.?

Nej, inte alls. Hon är upprörd  för att SD inte tycks vilja avveckla välfärden i samma snabba takt som MUF vill. 

För en gångs skull är vidare kommentarer helt överflödiga.

13 kommentarer:

Anonym sa...

Men orka bry sig om vilken dåvarande SD:are som gjort hitlerhälsning på fyllan på vems fest 1989... Hur vore det om tramsvänstern brydde sig om fascistoida hot av idag, som t.ex ISIS kontrollerade friskolor eller den där ismaistiske vänsterpartiste på valbar plats som ej uteslutits.
Men det känns väl mysigare att tjata om SD anno 1989 än dagens islamister på inflytelserika positioner. Och totalt riskfritt för hälsan.

Erik Rodenborg sa...

Jag delar inte din syn på den så kallade tramsvänstern Jag delar inte din syn på Sverigedemokraterna. Jag delar inte din syn på hur stora hoten från IS respektive SD är (och snälla du, skriv IS inte ISIS. Den egyptiska gudinnan har inget med saken att göra.)

IS i Sverige är ett hot mot enskilda personer. Det kan ex.vis en gång bli ett nytt terrorattentat. Men de är inte ett politiskt hot. De kan aldrig ta makten. Men det kan förmodligen SD - i nån sorts krissituation. Nej, jag tror inte - som somliga gör - att de fortfarande är nazister. Men de är ett högerpopulistiskt parti med fascistiska drag.

De har en växande social bas. Det har inte IS i Sverige. Sverige kommer aldrig att bli islamistiskt. Men det kan bli något som i mycket liknar fascism.

Jag tror att SD är ett hot mot demokratin i landet. Det är inte IS.

Erik Rodenborg sa...

PS. IS bas är en liten minoritet av islamisterna i Sverige, som i sin tur är en liten minoritet av muslimerna i Sverige. Som i sin tur är en liten minoritet av befolkningen.

SD har till och från varit det största partiet bland män i Sverige, och det största partiet i LO-grupperna. Det är förmodligen det största hotet mot det borgerligt demokratiska systemet i Sverige sedan detta infördes 1921.

Hugge sa...

Ok, vi är överens om att man ska säga IS I sammanhanget, skrev ISIS av gammal vana. Vi är förmodligen i stor utsträckning överens även om förekomsten av bortträngda minnen och en del närliggande frågor. I övrigt har vi nog inte mycket gemensamt politiskt även om jag anser att Marxism är ett väldigt bra verktyg för att diagnosticera och förebygga vissa "samhällssjukdomar".
Men för att fortsätta på det marxistiska spåret, varför skulle det inte finnas en klassbas för en stark islamiströrelse i Sverige? Tänk dig något i stil med sossarna rent ekonomiskt men med en massa islamistiska påbud också. Ett dylikt parti skulle vara en svår konkurrent om en av sossarnas största väljarbaser
Eller så tas sossarna över gradvis av krafter som vill verka i den riktningen.

Tidlösa sa...

OT.

http://bjorntharnstrom.blogspot.com/2017/02/man-kanske-skulla-starta-en.html

Erik Rodenborg sa...

Tidlösa

"Månggifte och förbud mot kaffedrickande är några av deras tokigheter," Månggiftet avskaffades i slutet av 1800-talet (även om det finns kvar i några utbrytarsekter). Förbud mot kaffedrickande är en av deras svaga punkter. Det förs en debatt bland mormonerna i USA, där man diskuterar var gränserna går. Får man dricka Coca-Cola, som innehåller koffein? Får man dricka choklad? Osv. Jag misstänker att förbudet gradvis häller på att lösas upp.

Erik Rodenborg sa...

PS. Mormonerna är för stora för att kunna vara hur sektiga som helst. Majoriteten av invånarna i en delstat i USA är mormoner, och då måste man ta vissa hänsyn.

Erik Rodenborg sa...

Hugge

"Tänk dig något i stil med sossarna rent ekonomiskt men med en massa islamistiska påbud också. Ett dylikt parti skulle vara en svår konkurrent om en av sossarnas största väljarbaser."

Det finns för stora kulturella/religiösa skillnader i förhållande till majoritetsbefolkningen i Sverige för att det skulle kunna funka inom överskådlig tid.

Anonym sa...

1. Jag har släktingar som är med i Mormonerna i Sverige.
Inte nån sekt som påverkar oss men de brukar lägga biblar
i min jacka när jag hälsar på dom. Men då säger jag till!

2. Jag tycker att tex S skulle prata mer om sin egen politik
än bygga upp sin propaganda år efter år. S är skrämda av SD!

Verutschkow sa...

Avdrag utgör faktiskt också en sorts bidrag, fast för bättre bemedlade ...

Anonym sa...

Matilda har vuxit upp på en bondgård, vilket kan synas framgå ...

Erik Rodenborg sa...

Framgå, hur då?

Anonym sa...

Bildsök ?

Med Vänsterpartiet första maj

Jag demonstrerade med Vänsterpartiet i Södertälje idag. Samling 12.30, avgång 13.00 och vi gick till stora torget. Ett möte med bland anna...