måndag 25 februari 2019

Amors pilar

Idag för femtio år sedan - den 25 februari 1969 - gick Ewa Roos svenska version av Leapy Leas "Little Arrows" upp på fjortonde plats på Kvällstoppen. Ewas sång hette alltså "Amors pilar" och kan höras här.

Inte så märkvärdig, men lite kul. Men en lustig sak är hur jag förvanskat texten - i min inre fantasi.

På ett ställe sjunger, inser jag nu, Ewa Roos "När Amor aldrig vilar är det svårt att hålla ut".  Det är förmodligen första gången jag hört dessa rader på femtio år. Däremot har jag nynnat på sången.

Och då har jag varje gång fått upp de till synes absurda ersättningsorden "När Amor sänder pilar är det svårt att komma ut".  Jag har förstås vetat att det helt enkelt inte kan stå så, men inte vetat vad det ska stå istället. Förrän nu.

Nåt betyder mina ersättningsord, förmodligen, och jag har en del underliga teorier om vad. Som jag dock ska förskona er från.


Amors ritt på en delfin (Peter Paul Rubens)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Leapy Lee verkar fylla 80 i år och fortfarande vara vid liv ...

Nöjesvirveln sa...

Ewa Roos är en härlig artist, särskilt när hon joddlar, vilket hon gör i Amors pilar. Jag tror det var Stikkan Andersson som skrev den svenska texten.

En paradox

Tillvaron är just nu full av paradoxer. Nu har exempelvis en lag som är klart antifeministisk, röstats igenom, och de enda som röstar emot d...