måndag 22 januari 2018

Att missbruka kommentarsfunktionen

Nu är det faktiskt totalstopp.

En eller flera personer skickar med jämna mellanrum in lösryckta länkar som går till tidningsartiklar som handlar om kvinnor som dömts för eller anklagats för brott,  och dito om män som sägs ha varit falskt anklagade för brott - av kvinnor.

I några länkar verkar det handla om ganska solklara fall, i andra om mer tveksamma påståenden.

Men själva systemet bakom det hela är klart. Att skicka in lösryckta länkar som ska visa att kvinnor minsann kan begå brott och män minsann kan bli falskt anklagade.

Var ligger poängen? Jag har aldrig förnekat vare sig det ena eller det andra, så någon seriös polemik kan det inte handla om.

Det verkar bara vara ett spånande på temat "titta hur hemska kvinnor är, de begår en massa brott och dessutom anklagar de en massa män för brott som de inte begått".

Med den ena lösryckta länken efter den andra.

Det är en insinuant och anti-intellektuell "debatteknik".

Från och med nu kommer jag inte att ta in några av dessa, eller kommentera dem.

Lika lite som jag skulle ta in eller diskutera någon som ständigt skickade in länkar om invandrare  som begår brott, och som riktar falska anklagelser mot påstått oskyldiga svenskar.

När det förekommit den typen av blaha-kommentarer tidigare har de fortsatt komma även efter att jag har deklarerat att jag inte kommer att ta in dem.

Möjligen var det ett försök att psyka mig - att jag ska behöva bry mig om att titta även om jag inte tar in det.

Men i fortsättningen kommer jag inte ens att själv läsa de lösryckta länkar som skickas in.

Så de enda som i framtiden kommer att ta del av dem är den eller de som har skickat in dem.

Inga kommentarer:

Parabol om den nya könslagen

Parabol är en intressant och läsvärd tidskrift som startats av Kajsa Ekis Ekman. I det senaste numret finns en debattartikel som på ett grun...