söndag 11 september 2022

En väsentlig fråga

Jag förstår faktiskt inte varför människor kan rösta på högerpartier överhuvudtaget. I alla fall inte varför människor som inte tillhör de tio procents rikaste kan det.

5 kommentarer:

maja lundgren sa...

Nej, men sd har ju tagit över en del "folkhemsfrågor". Som ett exempel är de emot marknadshyror. Men i stort är det nog helt enkelt så att folk röstar på det som gynnar dem själva, och högerväljare tror att högerpolitik gynnar dem (sänkta skatter sänkta skatter sänkta skatter...)

Verutschkow sa...

Borde inte "varför" vara hur ? Svaret på varför är väl annars att det beror på
att partierna i fråga tillåts delta i allmänna val ...

Erik Rodenborg sa...

Maja Lundgren
Ja, och att SD blivit tvungna att ta över folkhemsfrågor kan ju efter ett tag leda till gradvis ökande spänningar inom högerblocket. Vilket väl kan bli en av de få positiva effekterna av valresultatet.

Obs alla traditionella borgerliga partier har minskat (M, KD, L, C). Det högerparti som ökat vill inte kalla sig borgerliga och vänder sig i sin propaganda inte till välbeställda utan (lite förenklat) till reaktionära men inte välbeställda svenskar.

Ver
Varför skall vara varför, men "ska" borde nog ersättas med "vill".

NoBoyToy sa...

SD vill inte kalla sig borgerliga och de vill inte kalla sig rasister heller. Men när vare sig ord eller handlingar överensstämmer med detta så får man anta att de helt enkelt ljuger om sig själva. Precis som när Moderaterna kallade sig själva för det nya arbetarpartiet. Herregud så dumt. Min socialistiske gammelmorfar född 1910 i Fattig-Sverige där familjen inte ens hade råd med mat alla dagar i veckan, där socialistiska välfärdsåtgärder som t.ex semester, 8 timmars arbetsdag, 5 dagars arbetsvecka, a-kassa och allt annat som vi vant oss vid idag överhuvudtaget inte existerade, hade vänt sig i graven om han vetat att arbetarna nu har lagt sina röster på borgarna.

Erik Rodenborg sa...

SD är borgerliga och de är rasister. Däremot kan man kanske medge att de inte är nyliberaler. Men den ställning de har nu gör ändå att de gjort stora eftergifter till de nyliberaler i M och KD som de måste samarbeta med för få makt.

..."not just one of your toys"...

Ovanstående citat är från "Queens of Noise" med gruppen Runaways. De senaste kanske tolv åren har jag alltid associerat den låten ...