söndag 5 december 2021

En konspirationsteori

Jag har - även i min bekantskapskrets - stött på konspirativa åsikter om vaccin mot covid-19 som ser ut ungefär så  här.

Vaccinen är dödliga gifter. De är troligen skapade av de 1 procent rika  som styr världen med det medvetna syftet att utrota en majoritet av världens befolkning.

Det finns enligt dessa åsikter bevis för att vaccinen bland annat innehåller  parasiter som annars mest förekommer nära ekvatorn  som kan framkalla malarialiknande sjukdomar.

I vaccinerna finns även nano-teknologi, och magnetiska  ämnen.  De leder inte till en omedelbar död, men ett gradvis nedbrytande av organismen son i vilket fall som helst  leder till ett borttynande inom  "några decennier". (Det torde väl betyda om 20 år eller mer - då är jag ändå  minst 86 år och har kanske redan  "tynat bort*  av andra anledningar).

Men alla vaccindoser har inte sådana gifter. - en del innehåller endast koksalt. (Jag förstår inte  riktigt hur just detta kommer in i den konspiratoriska bilden)

Bland de son driver dessa  åsikter finn mycket högutbildade människor, och även läkare.

Nej, jag tror inte alls på den typen av idéer.  De ser ut att strida mot all rimlighet. De förutsätter en gigantisk konspiration som måste ha deltagare på alla nivåer i samhället, som idogt måste samarbeta för att preparera gifter, förfalska statistik,  bedriva försåtlig propaganda etc

För enligt denna konspirationsteori är all statistik som visar .att vaccinerade mer sällan smittas, och framförallt mer sällan dör, av covid-19, rena falsarier.   

Men även om jag inte tror på detta, ser jag det som ett starkt argument mot att försöka tvinga på så många som möjligt vaccin. Varje repressiv åtgärd som vidtas mot ovaccinerade kommer att styrka den av allt att döma växande skara som tror på den här  typen av scenarier.

"Staten vill min död" - denna skräckbild har gått djupt in i en växande grupp av människor.  Farorna med detta synsätt är potentiellt mycket värre än farorna med ev.vis biverkningar av vaccin, och till och med värre än hälsofarorna med covid-19.

3 kommentarer:

Tidlösa sa...

"The panic is worse than the pandemic". Jag har en ganska "pragmatisk" syn på frågan (missförstå mig rätt). Finns det extrema lägen då det på något sätt blir "rätt" att tvinga folk att ta vaccin, eller andra mediciner? Jo, det kan det nog göra. Och det är ju alltid en fråga om att väga olika risker mot varandra. Även ett vaccin som är 50% dödligt skulle i ett visst läge kunna bli "det mindre onda". Exempelvis om sjukdomen är 100% dödlig och sprider sig som en veritabel farsot.

Men - och det är ett viktigt men - även sådant som social stabilitet, förtroendet för statsmakten och liknande, ingår i riskbedömningen. Och det gäller även om folk har totalt tokiga föreställningar om vissa saker. Anta att folk vägrar ta emot mediciner från Röda Korset eftersom de uppfattar röda kors som ondskefulla. Då är det väl rimligt att byta symbol på ambulansen, kanske till en blå cirkel? Detta trots att ett rött kors faktiskt inte alls är ondskefullt.

Vi befinner oss i ett krisläge när det är *precis* sådana saker som tvångsvaccinering som kan trigga ett totalt sammanbrott i det s k samhällskontraktet. Vilket måste vägas in i ekvationen. Detsamma gäller effekterna av lockdowns på t.ex. världsekonomin, eller på enskilda människor som blir isolerade, och så vidare. Varför är det plötsligt så viktigt med tvångsvaccinering? Varför kan man inte nöja sig med t.ex. ansiktsmasker, social distansering eller ökade satsningar på sjukvården (så att den inte kollapsar när många coronasmittade tas in)? Något riktigt sjukt håller på att hända, och snabbt gick det också...

Här är förresten en artikel jag har länkat till tidigare från min ökända blogg om just paniker. Vet inte om allt är sant, men den kan vara intressant att läsa...

https://palladiummag.com/2021/07/15/the-myth-of-panic/

Tidlösa sa...

Här är förresten min introduktion/kommentar till artikeln:

https://ashtarbookblog.blogspot.com/2021/10/they-lacked-corona-mindset.html

Hugge sa...

Att det är koksalt i vissa av "vaccinen" kan förklaras med att det pågår ett gigantiskt experiment på en stor del av mänskligheten. Det är standard när man provar ut nya mediciner att använda sig av dubbelblindstudier.

Med Vänsterpartiet första maj

Jag demonstrerade med Vänsterpartiet i Södertälje idag. Samling 12.30, avgång 13.00 och vi gick till stora torget. Ett möte med bland anna...