lördag 7 november 2020

QAnon borde vara glada

QAnon-anhängare kommer förstås att bli upprörda över att Biden segrade, och dessutom förstås hävda att detta beror på valfusk.

Men de borde innerst inne vara glada. 

För det är endast om Trump förlorar makten som de kan fortsätta att någorlunda framgångsrikt sprida illusioner om att Trump arbetar för att krossa satanistiska pedofilnätverk på hög nivå.

Ju längre han sitter ju svårare skulle det vara. 

Nu kan de ju falla tillbaka på någon sorts dolkstötslegend.  Om inte demokraternas massiva valfusk hade varit, skulle Trump som sin första åtgärd efter valet äntligen genomfört sina planer. 

Men det är förstås inte så övertygande för de som är tänkande istället för troende. Trump hade fyra år på sig att krossa de satanistiska pedofilnätverk som han enligt QAnon hade som avsikt att krossa.  Men det gjorde  han ju inte -  han inväntade valet och det enligt honom och QAnon oundvikliga valfusket. 

Inte speciellt framsynt kan man tycka.  Om man inte inser det uppenbara - att Donald J Trump aldrig hade några sådana avsikter.

5 kommentarer:

Verutschkow sa...

Och så fick de ju faktiskt in en representant i den beslutande församlingen ...

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/lEEmeo/qanon-supporter-valjs-in-i-usas-kongress

Erik Rodenborg sa...

Det ska faktiskt bli intressant att följa henne. Hon tycks nu kombinera QAnon-åsikter med egna dumheter, som ser än värre ut.

Tidlösa sa...

Har redan sett två reaktioner av den typ du nämner. Kan som vanligt inte länka från min mobil. Ett av dem går ut på att Trump på något märkligt sätt kommer att arrestera alla korrumperade politker och byråkrater även i aeuropa inom de närmaste veckorna?!

Erik Rodenborg sa...

Jag har sett liknande saker, men utan Europa. Även hos svenska QAnon-anhängare, där en del tror att Trump medvetet lät Demokraterna valfuska, som en fälla. Inom kort tid kommer han att se till att detta avslöjas - och då börjar massarresteringarna och USA är befriat för gott.

Den strömning som idag kallas QAnon och som ofta sägs ha bildats hösten 2017 existerade för övrigt åtminstone ett år tidigare, men utan namnet QAnon. Det skulle vara intressant att veta hur själva idén om Trump som antisatanistisk kämpe med närmast messianska drag dök upp.

Tidlösa sa...

En snabb gissning är att det kommer från "Pizzagate", en konspirationsteori som spreds under valrörelsen 2016. Man försökte koppla ihop H Clintons kampanjchef Podesta med Epstein och en "satanistisk" konstnär vars namn jag glömt i brådrasket. QAnon kan mycket väl vara en vidareutveckling av detta.

Langoljärerna

Den kanske mest fascinerande, och en av de mest skrämmande, av Stephen Kings berättelser är nog  "Langoljärerna". Jag läste den n...