torsdag 5 november 2020

När fan blir gammal blir hon Kalidyrkare?

I september 2015 skrev jag ett inlägg om Zeena Schreck. Hon är dotter till Anton LavVey, grundare av Church of Satan (CoS). Zeena var aktiv propagandist för  CoS, men 1990 bröt hon med såväl CoS som  sin far, och började tillsammans  med  sin man Nicholas Schreck, utveckla en egen form av satanism.

För några  år sedan bröt hon med satanismen totalt, och förklarade sig vara tantrisk buddhist.

Ser nu att hon också har spelat in en åkallan av de hinduiska gudinnorna Durga och Kali, som kan ses och höras här

Både melodin och texten är densamma som i många klassiska hymner till Kali och Durga, som jag tidigare lagt ut på denna blogg.

Tantrismen finns ju inom både hinduism och buddhism. Inom hinduismen är den ofta kopplad just till dyrkan av Kali och Durga. 

Det dyrkan av framförallt Kali har gemensamt med "satanism" är ju av det mer ytliga slaget - en känsla av någon form av aggressiv energi. Men i grunden är de ju snarast motsatser. Kali är liksom Durga  betraktade som  de främsta "demondödarna" inom hinduismen...

I denna video kan man förresten se en mycket suggestiv dans som föreställer hur Kali besegrar den ena  demonen efter den andra. 

En gång i tiden var Zeena Schreck en förgrundsfigur inom CoS,.  CoS publicerade även  en vitt spridd bild av hur hon som ett litet barn invigdes till Church of Satan av sin far. Under flera år,  under en period  fadern hade dragit sig undan, var Zeena faktiskt också den mest ettriga  propagandisten för CoS. 

 Men det  var då det.

"När fan blir gammal blir han präst"  lyder ju ett talesätt. För Zeena Schrecks  del kan man istället kanske säga: "När fan blir gammal blir hon Kalidyrkare". 

Något som jag inte alls har något emot.


Zeena Schreck

15 kommentarer:

Hugge sa...

Verkar vara inne med Kali bland satanister nuförtiden. Förekommer en del i ONA:s texter, särskilt inom den helt bissarra avknoppningen "Temple ov blood". En av deras "översteprästinnor" har gett ut en bok om människooffrer inom hinduism. Verkar vara "Purushameda" med egna kommentarer ihopvävt i skönlitterär form. Dialog mellan nutida mästare och elev. Typ som "Sophies värld" fast för offersugna ONA:nister(säger man så?).

Erik Rodenborg sa...

Att det finns satanister som har en dragning till Kali vet jag. Det finns väl en hel del i (bland annat) hennes skräckinjagande image de dras till.

Men vad gäller Zeena verkar hennes avståndstagande från satanism vara genuint, om jag nu inte är väldigt lättlurad.

I vilket fall som helst skrev hon detta för några år sedan.

"Another common misunderstanding: The phrase ”left-hand path” has been thoughtlessly hijacked by the shallow recreational consumers of the ”Satanic subculture” to describe their self-indulgent, ego-driven, and spiritually meaningless posturing.

Modern Satanism’s vulgar ”Looking Out For Number One” Social Darwinism, materialism, and bitter ”sour-grapes” misanthropy is antithetical to the joyful nature of the sinister current.

Although it may take several billion more life-times for the so-called black magician to realize what would be apparent to any literate person who has ever made a serious study of the authentic left-hand path, the U.S.A.-spawned sub-culture known as ”Satanism” has nothing to do with the true left-hand path tradition.

Indeed, ”Satanism” in its lowest common denominator manifestation should more accurately be called Narcissism."'

Erik Rodenborg sa...

PS. Att Kali en gång i tiden dyrkades med människooffer är ju också sant. Detta delar hon ju med en lång rad av andra indiska gudar - liksom i allmänhet många förhistoriska gudar.

Liksom GT:s Gud en gång sades ha beordrat sina anhängare att slakta alla män, kvinnor och barn i Kanaan. Och liksom de kristna korsfararna mer eller mindre dödade allt i sin väg i deras strävan att "befria" det "heliga landet". Men just dessa exempel på grymhet vill nog inte satanister gärna hylla...

Erik Rodenborg sa...

PPS. Hur får man reda på den typen av saker om ONA?

Hugge sa...

White star acception som jag nämnde tidigare har mycket på sin sida. Mycket gamla artiklar. Lite rörigt och tar ett tag att klicka sig fram till.
Boken jag nämnde kan man läsa mer om här, på ett bokfölag som verkar drivas av ett par som är aktiva inom ToB:


https://martinetpress.wordpress.com/2015/08/16/new-book-purushamedha/

Hugge sa...

Kan starkt rekomendera den här bloggaren https://vkjehannum.wordpress.com/
En före detta ONA medlem som är mycket kritisk mot utvecklingen inom ONA. Han menar bl.a sig se tendenser till tolerans för och rent av uppmuntran till pedofila övergrepp bland somliga aktiva.
Han är dock fortfarande satanist och praktiserande magiker.
Sök efter ONA och ToB på hans sida. Annars är där mest ändlösa utläggningar om hur man bäst åkallar diverse olika demoner.

Hugge sa...

Och här bjuder ToB på sig själva: https://www.youtube.com/watch?v=4jKpikOvzNk

"autistic weaponized autism" kallar någon det för i kommentarerna. Roligt men förmodligen ganska sant också. Fick själv ett skrattanfall när Jim Jones dök upp.

Erik Rodenborg sa...

Hugge 19.15

Ser ut som om ToB är förtjusta i både Nazi-Tyskland och Nordkorea... trots att de knappast skulle överleva speciellt länge i alla fall i det senaste landet. I Nazi-Tyskland skulle de med viss tvekan kanske kunnat gömma sig ett tag i något hörn av Deutsche Glaubensbewegung.

Fast i Nazi-Tyskland skedde ju periodiska utrensningar av ockultister, i olika omgångar - framförallt 1935 och 1941.

Men de skulle kanske tyckt att det kunde vara värt att offra även sig själva för att främja "the sinister dialectic".

Erik Rodenborg sa...

Hugge 19.03

Bara tittat lite på den än så länge. Och fascinerats av alla demoner under olika namn som presenteras, inklusive beskrivningar hur namnen egentligen ska stavas.

Det är tur för sådana grupper (och enskilda personer) att de är så små, annars skulle de ansättas av frågor som "hur vet ni det?".

När kristna och muslimska apologeter är så pressade att försöka bevisa att just deras Gud finns, hur skulle det vara att försöka besvara skeptiska frågor hur man vet att alla dessa entiteter verkligen existerar, för att inte tala om hur man vet att det är just hen eller de som stavar deras namn på rätt sätt...

Erik Rodenborg sa...

Hugge 18.52

Om jag vore elak skulle jag köpa den, inte för att läsa den själv, utan för att ge den till en aktiv medlem (om det fortfarande finns såna) av Hare Krishna, och se hur hen skulle reagera.

Hugge sa...

Faktum är att en medlem från ToB var högsta höns i en nordkoreansk vänskapsförening för amerikaner. Misstänker att hans bakgrund blev "lost in translation" ett tag innan han slängdes ut. Han han dock med att åka på oficiellt besök i nordkorea innan det sket sig.

Hugge sa...

Sen är det svårt att vet vad ToB och ONA:nister egentligen är förtjusta i. De säger sig utnyttja extrema politiska rörelser för att stärka den "mörka dialektiken". ONA har mycket material om hur man infiltrerar rörelser. Insiktsroller kallar man det. Man har blivit ibland utslängda från nazistgrupper när man avslöjats.

Hugge sa...

Deutche glaubesbewegung, var inte det någon sorts nazivänlig variant av kristendom? Fast du kanske menaee att de skulle kört det spåret som en insiktsroll? Hade nog kunnat funka.
Hur som måste jag säga att deras teologi tycks som hämtad från warhammer 40k. En av kaosgudarna där växer i styrka ju mer människor och andra varelser har ihjäl varandra. "Blood foor Khorne" skriker hans anhängare nör de går till attack. "Blood for the bloodgod" har ToB som ett av sina måtton. Var väl bara en tidsfråga innan någon skulle börja dyrka en helt fiktiv rollspelsgud på allvar.

Erik Rodenborg sa...

"Deutche glaubesbewegung, var inte det någon sorts nazivänlig variant av kristendom?" Nej, den nazivänliga varianten av kristendomen hette Deutsche Christen. Deutche glaubesbewegung var nyhednisk.

Hugge sa...

Aha. Då fattar jag.

Funderingar om trans...

Jag är inte emot den nyligen antagna lagen för att jag är emot transsexuella. Tvärtom. Under stora delar av mitt liv har jag själv uppfattat...