måndag 11 februari 2013

"En grupp ställer till det för oss andra"

De "politiskt inkorrekta" ställer ofta en viss typ av frågor. De kommer tyvärr alltid upp med fel svar.

För det är ju sant att det finns en gruppering i vårt samhälle som är helt och hållet entydigt överrepresenterad i brottsstatistiken, i stort sett alla kategorier. Inte endast procentuellt, inte på ett sätt som man måste kolla det finstilta i det statistiska för att kunna upptäcka.

Utan helt entydigt, helt öppet.

Det finns ytterst få som vågar ställa denna obehagliga fråga - vare sig de tillhör  "de politiskt korrekta gammelmedia" eller de råbarkade politiskt inkorrekta nätmarodörerna. Men nu har Johanna Frändén i Aftonbladet vågat bryta detta tabu.

Hon hade blivit rånad på sin mobil och började ställa frågan varför rånarna, liksom nästan alla brottslingar, tillhör en viss grupp.

Hon skriver bland annat:

"Omständigheterna var deprimerande klyschiga. Brottslingarna också. Det var precis som man tänker sig när man låter precis alla fördomar tala, eftersom man vet vilka problemgrupper som nästan hela Europa och resten av världen dras med.

Jag vill egentligen inte ha ett samhällsklimat där man ”måste våga ta debatten” eller ”i alla fall väcka frågan” och ”inte får vara rädd att säga som det är”. Men vissa omständigheter blir till slut så tydliga att de är svåra att ignorera.

Jag tänker inte slå fast att det beror på kultur, uppfostran, eller, gud förbjude, genetik. Jag konstaterar bara att en grupp i samhället med en tydlig gemensam nämnare ställer till det för övriga – och för varandra."


Den i brottsstatistik kunnige läsaren inser naturligtvis  redan nu vilken grupp det handlar om.  De som inte gör det kan ju klicka på länken ovan....

Inga kommentarer:

Påskfirandet - den kusliga bakgrunden

Långfredag....  Dagen då man ska fira hur "Guds son" offrades och torterades ihjäl för 2000 år sedan.  Många vet dock inte bakgrun...